Ніжні печінкові котлети з яловичої пeчені , неймовірно смачні поживні і корисні. Адже в них містяться необхідні амінокислоти, вітаміни, залізо. Для поліпшення смаку в фарш додаємо моркву, манку, іноді рис або гречку.
Вони добре з’їдаються і в теплому і холодному вигляді. Можуть замінити повноцінний сніданок (вечеря), або використовуватися в якості перекусу. Варто лише покласти кoтлетку на шматочок чорного хліба і з’їсти вприкуску, з солоним огірком або помідором .. М-м-м – втім, вона смачна навіть без усього.
Інгредієнти:
- печінка яловича (600 г);
- яйце (2 шт.);
- борошно (6-8 ст. ложок);
- сметана (1 ст. ложка);
- цибуля (1 шт.);
- сіль (1,5 чайних ложки);
- сода (0,5 чайних ложки);
- олія для смаження.
Приготування:
Помийте яловичу печінку. Прокрутіть її на м'ясорубці. Цибулю можна теж прокрутити через м'ясорубку, або ж порізати дрібними кубиками. Додайте її у фарш.
Додайте сметану, яйця і сіль, все перемішайте.
Просипте борошно разом з содою через сито. Додайте у фарш, знову перемішай. На розігріту сковороду викладайте ложкою фарш, формуючи котлети. Обсмажте з обох сторін до готовності, 3-5 хвилин.