Догори
Дати відгук

Рецепт шикарного кексу з мандарином : смачно та просто

Цей кекс буде хорошим доповненням до чаювання й обов’язково сподобається дітям.

2 хв на прочитання25 Березня 2023, 15:00
Поділитись:

Весна відчувається як час пробудження, однак насправді вона геть не має сезонних фруктів і ягід. Навіть зима в цьому питання значно цікавіша та багатша. На щастя, чимало цитрусових усе ще з легким благанням поглядають на нас із полиць усіх супермаркетах. А тому, очікуючи перших ягід, ще можна приготувати страви з “зимовими” начинками. Тому сьогодні готуємо кекс із мандарином, від Євгена Клопотенка. Цей кекс буде хорошим доповненням до чаювання й обов’язково сподобається дітям.

ЛАЙФХАКИ ПРИГОТУВАННЯ КЕКСУ

  1. Для цього рецепту потрібне уже м’яке масло, тому його варто дістати з холодильника за пару годин до приготування. Якщо вам потрібен швидший результат, покладіть масло недалеко від працюючої плити, так воно розм’якшиться швидше. Але пантруйте, щоб воно не розтало.
  2. Зазвичай цитрусові додають у випічку розділяючи на цедру, сік і м’якоть плодів. Однак із мандаринами ці процеси будуть надто марудні. Тому їх треба просто дуже ретельно вимити, розрізати та дістати кісточки. Повірте, цедра подрібниться в блендері, а тонкі проділки не будуть відчутні у тісті.
  3. Щоб кекс гарно нарізався прямо в формі, потрібно використати метод французької сорочки. Так називають обробку форми для запікання перед викладанням тіста. Для цього форма змащується маслом, а потім посипається борошном. Основна частина борошна рівномірно розподілиться по маслу і формі відповідно, а решту потрібно струсити.

РЕЦЕПТ КЕКСУ З МАНДАРИНОМ

ІНГРЕДІЄНТИ

МАНДАРИНОВИЙ КЕКС: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Увімкніть духовку розігріватися до 180°С. У чашу блендера покладіть 250 г борошна, 100 г розм'якшеного масла, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, 120 г сметани і 7 грамів розпушувача, вбийте туди ж два яйця.

 КРОК 2

Ретельно вимийте мандарин, краще зі щіточкою. Не знімаючи шкірку, розріжте його на 4 частини та вийміть кісточки.

 КРОК 3

Покладіть четвертинки мандарина в блендер до решти інгредієнтів і збийте все разом до однорідної консистенції. Щоб досягти ніжної текстури перебивайте на різних швидкостях упродовж кількох хвилин.

 КРОК 4

Форму для кексу змастіть обробіть методом фанцузької сорочки. Викладіть тісто в форму.

 КРОК 5

Випікайте кекс у розігрітій до 180°С духовці 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте, встромивши зубочистку. Якщо тісто пропеклося, воно не повинно прилипати до зубочистки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне / teren.in.ua
Здоров’я ґрунту: експерт назвав головний критерій збору врожаю картоплі
1 хв на прочитання4 години тому
Аграрії Півдня готуються до вступу в ЄС: чого очікувати від переговорів з Єврокомісією
Україна готується до переговорів з ЄС: аграрії Півдня озвучили свої пріоритети
2 хв на прочитання9 годин тому
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
Мінекономіки готується до скринінгу ЄС щодо сільського господарства
1 хв на прочитанняВчора
Фото: guinnessworldrecords
Жінка потрапила до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу колекцію підставок для яєць
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
Інвазивні равлики в Австралії виробили стійкість до пестицидів
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
Уряд прискорить реформу зрошення для ефективної роботи аграріїв
1 хв на прочитання24 Серпня 2025
ДБР викрило колишнє керівництво Держгеокадастру на розкраданні понад 500 га державних земель
1 хв на прочитання23 Серпня 2025
Україна стала повноправним членом Генеральної комісії з рибальства в Середземномор’ї
1 хв на прочитання22 Серпня 2025