Рум'яні пампушки, приготовані за цим рецептом, для багатьох стануть приємним спогадом про дитинство. Адже саме так їх готували наші бабусі і мами. Пампушки виходять дуже пишними, листковими і повітряними. Для цього їх обов'язково потрібно слоїть смальцем — так шари більш яскраво виражені, ніж при використанні вершкового масла.
Оскільки пампушки будуть нейтральними за смаком, їх можна подавати з чим завгодно навіть з варенням або медом. У цьому рецепті ми пропонуємо подати їх зі шкварками — відмінно підійдуть до перших страв.
Просійте 200 г борошна, змішайте з сухими дріжджами. Влийте кефір, добре перемішайте ложкою. Потім поступово підсипте решту борошно і замісіть тісто. Накрийте його рушником і залиште в мисці на 40-60 хвилин.
Сало поріжте маленькими шматочками і обсмажте до утворення хрустких шкварок. Смалець злийте в окремий посуд, він ще знадобиться.
Коли тісто підійшло і збільшилося, ще раз добре вимісити його руками, щоб вийшли бульбашки. Потім розкачайте тісто з допомогою качалки, поверхню змастіть смальцем. Коли смалець трохи застигне, скрутіть тісто в рулет і утворіть «вісімку».
Розріжте на дві частини. Сформуйте з кожної з них пампушки. Спочатку руками, а потім за допомогою качалки. Проколіть їх в декількох місцях виделкою і залиште, накривши рушником на 20 хвилин.
Розріжте на дві частини. Сформуйте з кожної з них пампушки. Спочатку руками, а потім за допомогою качалки. Проколіть їх в декількох місцях виделкою і залиште, накривши рушником на 20 хвилин.
Буде дуже смачно, якщо запивати пампушки склянкою кефіру. До речі, пампушку не ріжуть, а відламують — настільки вона шарувата. Збережіть рецепт в закладках і обов'язково приготуйте!