Рецепт ніжного гарбузового супу-пюре на бульйоні з часником
Часу на приготування піде небагато.
Гарбуз, є скарбом корисних речовин та вітамінів. З нього можна приготувати багато різних смаколиків - від десертів до неймовірних закусок. Ну і звісно, куди ж без першої страви? Гарбузовий суп-пюре стане чудовим варіантом для обіду.Продукти знадобляться найпростіші і часу на приготування піде небагато.
Інгредієнти:
- гарбуз - 1кг
- часник - 4-5зуб
- овочевий або курячий бульйон - 700мл
- вершки - 125мл(20%)
- води в лист - 80мл
- оливкова олія – 50мл
- дрібка мускатного горіха
- дрібка сухого імбиру
- сіль та перець за смаком
- прованські трави
Процес приготування:
Гарбуз чистивмо та ріжемо на шматочки, викладаємо на деко з фольгою, зверху зубчики часнику у шкірці, солимо, перчимо, посипаємо травами, додаємо воду та оливкову олію. Ставимо в розігріту духовку 190 градусів на 35хв.
Печений гарбуз і часник очищений від шкірки перекладаємо у каструлю, вливаємо овочевий бульон, перебиваємо блендером.
Ставимо на вогонь солимо за смаком, додаємо мускатний горіх, сушений імбирь, вливаємо вершки, помішуючи проварюємо 5хв. Подаємо з грінками, гарбузовим насінням, козячим сиром, смаженим беконом з чим душа забажає.