Догори
Дати відгук

Рецепт найсмачніших імбирних пряників: секрет і пропорції спецій

Щоб приготувати чудові імбирні пряники, потрібно знати кілька секретів.

3 хв на прочитання30 Грудня 2023, 11:56
Секрет приготування імбирних пряників Секрет приготування імбирних пряників
Поділитись:

Імбирні пряники – це смачний десерт, гарна ідея для невеликого презенту та чудова прикраса для ялинки.

У більшості рецептів кулінари радять додавати до тіста по ложці різних прянощів, а ідеальні пропорції розкривають рідко. Головне правило говорить: спеції потрібно додавати не на око і не ложками, а дотримуючись суворих пропорцій. Саме так вдасться приготувати випічку з чудовим і збалансованим смаком.

Інгредієнти

Для тіста:

350 г борошна

200 г цукру

175 мл окропу

100 г вершкового масла

1 жовток

1/2 ч.л солі

1/3 ч. л соди

1 ч. л спецій

Пропорції спецій:

1,5 ч. л кориці

1 ч. л сушеного імбиру

1 ч. л мускатного горіха

1/2 ч. л зерен кардамону

1/4 ч. л рожевого перцю

5 суцвіть гвоздики

Айсинг:

250 г цукрової пудри

1 білок

1 ст. л. лимонного соку

барвник за бажанням

Приготування покроково:

1. Зверніть увагу на поєднання спецій. Все змішуємо в ступці чи будь-яким доступним способом, але для рецепту нам знадобиться лише одна ложка суміші, решту можна відкласти або зварити глінтвейн.

2. Готуємо тісто для пряників. Цукор насипаємо в каструлю з товстим дном. Ставимо на повільний вогонь і чекаємо, доки він розплавиться. У цей час не перемішуємо, щоб карамель не взялася грудкою. Можна акуратно струшувати цукор, підіймаючи посуд. Коли цукор перетвориться на карамель, акуратно порціями додаємо окріп і добре розмішуємо.

3. Додаємо вершкове масло і чекаємо, поки воно розтане. Потім вводимо соду. Маса почне пінитися, тому посуд варто обрати великого розміру. Всипаємо суміш спецій і відставляємо з вогню. Даємо настоятися пару хвилин і переливаємо в більшу миску.

4. Просіваємо в рідку суміш половину борошна і добре перемішуємо ложкою або лопаткою. Потім відправляємо до тіста яєчний жовток і перемішуємо. Просіваємо залишок борошна та рівномірно розподіляємо в тісті.

5. Викладаємо ще липке тісто на припорошений борошном стіл і вимішуємо, підсипаючи потроху борошна. Важливо не додавати одназу багато борошна, щоб тісто вийшло ніжним. Воно може трохи липнути до рук. Загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник мінімум на 2 години. Що довше тісто лежатиме, то тонший аромат спецій буде в готових пряниках.

6. Готове тісто розкачуємо пластом завтовшки 5 мм, видавлюємо потрібну форму, викладаємо на застелене пергаментом деко. Випікаємо 10-15 хвилин за температури 180°C. Час випікання залежить від розміру пряника. Якщо довше тримати пряники в духовці, вони будуть сухішими.

7. Прикрасити готові пряники можна візерунками з айсингу. Для цього цукрову пудру висипаємо в миску, вливаємо білок і розтираємо масу міксером, поки пудра не з'єднається з білком. Додаємо лимонний сік і ще хвилину вимішуємо. Білий айсинг готовий! Щоб приготувати кольорову глазур для заливки, додаємо до білої білково-цукрової суміші барвник і трохи води. Консистенція глазурі повинна бути тягучою, щоб добре заповнювала візерунок на прянику. Глазур виливаємо в кондитерський мішок і можемо творити.

8. За допомогою білої глазурі окреслюємо контур, щоб кольорова заливка не виливалася. І малюємо візерунки за смаком. На кольорову глазур також можна наносити написи, дочекайтеся, поки заливка трохи схопиться, і сміливо пишіть побажання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.