Такий "швидкий" плов можуть зробити ті, хто не має часу на складніший рецепт.
Для приготування 6 порцій страви знадобиться:
Свинина – 600 г
Рис – 1,5 ст
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Олія - 30 г
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Цукор – 0,5 ч.л
Приправа для плову – 0,5 ч.л
М'ясо вимити, обсушити, нарізати шматками по 2 см в діаметрі. Змастити сковороду олією, обсмажити на ній свинину до золотистої скоринки. Моркву очистити, вимити, натерти на тертці або нарізати соломкою. Цибулю також очистити, нарізати півкільцями.
Свинину викласти в казан, а в сковороду – цибулю та моркву. Просмажити 2-3 хвилини, потім додати до м'ясо. Закип'ятити чайник, м'ясо з овочами перемішати та залити гарячою водою. Посолити, поперчити, додати спеції і цукор, довести страву до кипіння. Рис промити, викласти на свинину. Якщо потрібно – залити водою (вона має покрити рис на 2-2.5 см). Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь та готувати плов 40-45 хвилин.