Догори
Дати відгук

Рецепт найпростішого томатного соку на зиму: лише 3 три інгридієнти

Натуральний та найсмачніший рецепт соку.

1 хв на прочитання15 Вересня 2023, 12:00
Поділитись:

Домашній томатний сік на відміну від магазинного, не містить шкідливих інгредієнтів. У ньому все тільки натуральне і корисне, та й готувати його не важко.

Інгредієнти: помідори, сіль, цукор.

Приготування:

Для приготування такої консервації потрібно взяти стиглі помідори – інакше сік буде кислим.

Томати ретельно промиваємо у проточній воді, обрізаємо місце кріплення плодоніжки, розрізаємо на скибочки. Подрібнюємо помідори за допомогою м'ясорубки (насадка – томатопрес). Якщо у вас немає такої насадки, пропускаємо томати через м'ясорубку, а потім перетираємо через сито, щоб в соці не було кісточок та шкірки.

Отриманий томатний сік виливаємо в каструлю, ставимо на плиту, коли він нагріється, додаємо сіль та цукор. На каструлю об'ємом 5 л потрібно 0,5 склянки цукру та 1,5 ст. л. солі, ретельно перемішуємо чистою дерев'яною ложкою. Орієнтуватися необхідно на свій смак та сорт помідорів (вони можуть бути більш кислими або солодшими).

Доводимо томатний сік до кипіння, і можна розливати його в банки або пляшки, які потрібно попередньо простерилізувати в духовці, мікрохвильовій печі або на пару.

Закриваємо герметично кришками і чекаємо, доки він охолоне. Потім прибираємо на зберігання на зиму в льох.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.