Догори
Дати відгук

Рецепт манго із гарбуза, не можуть відрізнити від справжніх

На 3 кг чистої гарбуза знадобиться 3 соковитих апельсина.

2 хв на прочитання27 Жовтня 2022, 21:00
Поділитись:

Консервовані манго — звучить дуже незвично і досить апетитно, особливо якщо уявити, як смачно це буде з чаєм холодним зимовим вечором. Але консервувати  екзотичний фрукт досить дорого, тому відмінною альтернативою стане гарбуз. І сьогодні секрет, як її приготувати, щоб вона нагадувала за смаком манго.

Інгредієнти

  • Гарбуз3кг
  • Апельсин3шт
  • Лимон1шт
  • Лимонна кислота10г
  • Цукор600г

Кроки

Друк

  • Необхідно взяти гарбуз такого розміру, щоб після її очищення від шкірки і кісточок залишилося 3 кг чистої ваги. Після очищення потрібно нарізати гарбуз. Форму шматочків може вибрати самі, мені подобаються кубики, але можуть бути і смужки. Порізану гарбуз пересипте в миску.
  • На 3 кг чистої гарбуза знадобиться 3 соковитих апельсина. Перед тим, як з ними працювати, обдайте їх окропом. Один плід залиште з цедрою, інші два очистить. Після чого наріжте кубиками. Додатково подрібніть один лимон. Всі підготовлені цитрусові додайте до гарбузі.
  • Отже, у нас є миска з порізаної гарбузом, апельсинами і лимоном. Насипте в ту ж миску цукор і лимонну кислоту. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі, періодично перемішуючи.
  • Через деякий час апельсин пустив сік, гарбуз повністю просякла ім. Тепер можна приступати безпосередньо до закатку.
  • Візьміть порожні чисті банки. У мене 4 шт. по 800 мл. У дві ємності я пересипаю гарбуз з цитрусовими, а в дві чисту гарбуз. І вже на цьому етапі вона дуже схожа на манго. Решта апельсини і лимон можна перекласти в окрему баночку і поставити в холодильник — будете потім додавати в чай.
  • Стерилізація. Банки, накриті кришками, поставте на дно великої каструлі, яке попередньо застеліть рушником. Потрібно налити в ємність води, але вона повинна в повному обсязі покривати банки, а приблизно до половини, і поставити на газ. Необхідно кип’ятити півгодини. Тобто зачекайте вода почне вирувати і відрахуйте потрібну кількість часу.
  • Після цього закручуєте щільно кришки і перевертаєте банки, щоб перевірити, чи не витікає рідина. Для більшого ефекту оберніть банки ковдрою на ніч. І на наступний день вже можна пробувати.

Рекомендую приготувати за цим рецептом, ваша сім’я точно оцінить. Дуже добре підходить в якості начинки до пирогів або добавки в салат, але найсмачніше просто запивати чаєм.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
У Закарпатті відкрито новий пункт пропуску з Угорщиною "Велика Паладь – Нодьгодош"
На Закарпатті відкрили автомобільний пункт пропуску з Угорщиною
1 хв на прочитання52 хвилини тому
Фото ілюстративне
Експорт яєць за перші три місяці 2025 року подвоївся
1 хв на прочитаннягодина тому
Уряд оновив нормативні акти у сфері земельних відносин та документації
Уряд вніс зміни до нормативних актів щодо земельних відносин та державного фонду документації
1 хв на прочитання4 години тому
Зеленський підписав закон про 10-річне обмеження для повернення незаконно відчужених державних земель. Фото: ОПУ
Зеленський підписав закон про обмеження терміну повернення незаконно відчужених державних земель
1 хв на прочитання6 годин тому
250 тис. грн збитків: на Одещині викрили браконьєра з великим уловом риби та крабів
2 хв на прочитання9 годин тому
Оселедець під шубою з желатином — незвичайний рецепт
2 хв на прочитання10 годин тому
День боротьби проти генетично модифікованих організмів: успіхи, виклики та поради
5 хв на прочитання11 годин тому
Туреччина тимчасово забороняє експорт лимонів - можливий дефіцит
1 хв на прочитанняВчора