- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рецепт манго із гарбуза, не можуть відрізнити від справжніх
Рецепт манго із гарбуза, не можуть відрізнити від справжніх
На 3 кг чистої гарбуза знадобиться 3 соковитих апельсина.

Консервовані манго — звучить дуже незвично і досить апетитно, особливо якщо уявити, як смачно це буде з чаєм холодним зимовим вечором. Але консервувати екзотичний фрукт досить дорого, тому відмінною альтернативою стане гарбуз. І сьогодні секрет, як її приготувати, щоб вона нагадувала за смаком манго.
Інгредієнти
- Гарбуз3кг
- Апельсин3шт
- Лимон1шт
- Лимонна кислота10г
- Цукор600г
Кроки
Друк
- Необхідно взяти гарбуз такого розміру, щоб після її очищення від шкірки і кісточок залишилося 3 кг чистої ваги. Після очищення потрібно нарізати гарбуз. Форму шматочків може вибрати самі, мені подобаються кубики, але можуть бути і смужки. Порізану гарбуз пересипте в миску.
- На 3 кг чистої гарбуза знадобиться 3 соковитих апельсина. Перед тим, як з ними працювати, обдайте їх окропом. Один плід залиште з цедрою, інші два очистить. Після чого наріжте кубиками. Додатково подрібніть один лимон. Всі підготовлені цитрусові додайте до гарбузі.
- Отже, у нас є миска з порізаної гарбузом, апельсинами і лимоном. Насипте в ту ж миску цукор і лимонну кислоту. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі, періодично перемішуючи.
- Через деякий час апельсин пустив сік, гарбуз повністю просякла ім. Тепер можна приступати безпосередньо до закатку.
- Візьміть порожні чисті банки. У мене 4 шт. по 800 мл. У дві ємності я пересипаю гарбуз з цитрусовими, а в дві чисту гарбуз. І вже на цьому етапі вона дуже схожа на манго. Решта апельсини і лимон можна перекласти в окрему баночку і поставити в холодильник — будете потім додавати в чай.
- Стерилізація. Банки, накриті кришками, поставте на дно великої каструлі, яке попередньо застеліть рушником. Потрібно налити в ємність води, але вона повинна в повному обсязі покривати банки, а приблизно до половини, і поставити на газ. Необхідно кип’ятити півгодини. Тобто зачекайте вода почне вирувати і відрахуйте потрібну кількість часу.
- Після цього закручуєте щільно кришки і перевертаєте банки, щоб перевірити, чи не витікає рідина. Для більшого ефекту оберніть банки ковдрою на ніч. І на наступний день вже можна пробувати.
Рекомендую приготувати за цим рецептом, ваша сім’я точно оцінить. Дуже добре підходить в якості начинки до пирогів або добавки в салат, але найсмачніше просто запивати чаєм.
Більше з розділу Агро

Від сьогодні ЄС запроваджує нову біометричну систему контролю (EES)
1 хв на прочитання42 хвилини тому

Бразилія встановила новий рекорд експорту сої
1 хв на прочитання3 години тому

АМПУ розпочинає стратегічну співпрацю з портами Балтійського моря
1 хв на прочитання8 годин тому

Французькі винороби адаптуються до посухи, замінюючи виноградники на агаву
2 хв на прочитанняВчора
Очікування рекордного врожаю тиснуть на ціни зернових
2 хв на прочитання10 Жовтня 2025
Українські порти зберігають темпи експорту через морський коридор
1 хв на прочитання09 Жовтня 2025
Волинь відкрила світу 4 нові елементи нематеріальної спадщини
2 хв на прочитання09 Жовтня 2025
Кабмін звільнив державного секретаря Мінагрополітики Олександра Бірюкова
1 хв на прочитання09 Жовтня 2025
Більше з GreenPost

Овнам - енергія, Близнюкам - труднощі з вибором: гороскоп на понеділок, 13 жовтня
3 хв на прочитаннягодина тому

Команда НПП "Тузлівські лимани" визнана "Рейнджерами року у світі"
1 хв на прочитання5 годин тому

Ворог вкотре атакував Одещину: є постраждала та значні руйнування
1 хв на прочитання6 годин тому

Двері до пекла чи цілюще джерело - загадка активного вулкана Старуня
2 хв на прочитання9 годин тому
Рада схвалила направлення кораблів ВМС до Туреччини та Великої Британії
2 хв на прочитання11 годин тому
Невидимі герої здоров’я: історія Дня санепідслужби України
2 хв на прочитання12 годин тому
Всесвітній день боротьби з артритом
2 хв на прочитання14 годин тому
Садівники розповіли, як оживити фіалку восени
2 хв на прочитанняВчора