Ольга Шевченко1 хв на прочитання20 Січня 2024, 10:27
Зазвичай у запіканку із сиру додають трохи борошна, щоб вона була щільнішою. Але насправді сир сам може впоратися з функцією в'яжучого компонента і створити чудову основу для страви.
Пишна випічка стане найчастішим гостем на вашому столі. Плюс цього рецепту – його можна варіювати, додаючи різні начинки – ягоди, горіхи чи шоколадні краплі. Ви завжди зможете адаптувати її під власний смак.
Як приготувати сирну запіканку без борошна
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 350 г;
- молоко – 100 г;
- манка – 50 г;
- яйця — 2 шт.;
- родзинки – 50 г;
- цукор – 50 г;
- цедра половини лимона;
- вершкове масло або рослинна олія.
Спосіб приготування:
- Залийте манку молоком і залиште на 10 хвилин. Манка має набрякнути та стати м’якою.
- У глибокій мисці змішайте сир, яйця та цукор. Можна використовувати блендер, щоб добре перемішати та отримати однорідну масу.
- У сирну масу додайте цедру половини лимона, родзинки та набряклу манку, все добре перемішайте до однорідності.
- Розігрійте духовку до 190 градусів. Форму змастіть вершковим маслом або рослинною олією, викладіть тісто і розрівняйте поверхню. Надішліть запіканку в духовку на 35-40 хвилин.
Насолоджуйтесь смачною сирною запіканкою!
Більше новин читайте на GreenPost.