Шарлотка – один з найвідоміших яблучних пирогів. Варто лише раз спробувати цей невагомий бісквіт з хрумкою скоринкою і соковитими яблуками всередині і ви назавжи полюбите цей пиріг. Такий десерт сподобається кожному, адже тісто виходить дуже м’яким і ніжним, а яблука додають соковитості і свіжості.
Спосіб приготування:
3 крупні яйця вбиваємо у глибоку миску, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером. Під час збивання поступово всипаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо суміш до отримання густої, пишної маси, як на бісквіт. Маса має побіліти і збільшитись у 3-4 рази. Вінчик має залишати слід на поверхні збитих яєць.
В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем тіста. Борошно поступово всипаємо у збиті яйця з цукром і акуратно вимішуємо лопаткою, щоб не втратити пишність.
Яблука миємо і нарізаємо тонкими слайсами. Краще обрати сорт соковитих яблук, які мають кисло-солодкий смак.
Беремо форму для випічки. Дно і стінки форми щедро змащуємо вершковим маслом і злегка присипаємо борошном. На дно форми викладаємо яблука і заливаємо тістом. Тісто розрівнюємо лопаткою.
Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Готовність шарлотки перевіряємо дерев’яною шпажкою. При протиканні пирога у найтовщому місці, шпажка має залишатися сухою.
Готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Такий пиріг смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді. Він виходить дуже ніжним, повітряним і буквально тане у роті.