Догори
Дати відгук

Рецепт класичної сирної запіканки в духовці

Запіканка, що від своєї ніжності просто тане у роті.

3 хв на прочитання25 Листопада 2022, 15:03
Поділитись:

Робити сирну запіканку дуже просто. Євген Клопотенко пропонує рецепт класичної запіканки без додавання манки.

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ, ЩОБ ПРИГОТУВАТИ НАЙСМАЧНІШУ СИРНУ ЗАПІКАНКУ В ДУХОВЦІ

Сир. Виберіть добре віджатий кисломолочний домашній сир, або придбайте у супермаркеті той, що має не менше 9 % жирності. Щоб досягти максимально оксамитової текстури запіканки, сир виберіть дрібнозернистий. Якщо так станеться, що він з великими комочками, то краще перебити його блендером чи, за його відсутності, пропустіть один-два рази крізь сито. Це займе трохи більше часу, ніж з блендером.

Родзинки. Сухофрукти добре доповнюють смак запіканки. За бажанням, замість солодких родзинок, можна додати кисленьку в’ялену вишню, журавлину чи курагу. Можна зробити й мікс за необхідності. Щоб ви не обрали, сухофрукти варто помити та висушити. Перед приготуванням сирної суміші промийте їх та залийте гарячою водою. Через п’ять хвилин злийте воду, щоб вони сильно не розкисли, та промокніть паперовим рушником. Як родзинки просохнуть, додайте їх до тіста запіканки.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СИРНУ ЗАПІКАНКУ

ІНГРЕДІЄНТИ

РЕЦЕПТ КЛАСИЧНОЇ СИРНОЇ ЗАПІКАНКИ В ДУХОВЦІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Духовку розігрійте до 180 градусів в режимі «конвекція», а якщо такого немає, то в режимі верхнього та нижнього нагріву. Візьміть 500 г кисломолочного сиру і покладіть його в посуд та перебийте блендером.

КРОК 2

Яєчні жовтки (4 шт.) відокремте від білків і додайте в посуд з сиром. Білки зберіть в іншу миску.

КРОК 3

У ємність з сиром і жовтками додайте половину порції цукру (75 г) і пакетик ванільного цукру.

 КРОК 4

Додайте до сирної суміші 100 г сметани та 50-75 г родзинок.

КРОК 5

Також всипте у посуд з сирною сумішшю 60 г пшеничного борошна і добре перемішайте лопаткою до отримання однорідної маси.

 КРОК 6

Чотири білки з'єднайте з другою половиною цукру (75 г), додайте дрібку солі та збийте міксером до появи м'яких піків.

 КРОК 7

Потім збиті білки перекладіть в миску з сирною масою.

КРОК 8

Дуже обережно, щоб не пошкодити структуру білків, перемішайте масу лопаткою або ложкою.

 КРОК 9

Керамічну або металеву форму для запікання змастіть всередині вершковим маслом (20-25 г).

 КРОК 10

Сирну масу влийте в форму й акуратно розрівняйте поверхню лопаткою або ложкою.

 КРОК 11

Сирну запіканку готуйте в розігрітій духовці протягом 45-55 хвилин. По закінченню дістаньте та дайте повністю охолонути. Якщо захочете трохи підсолодити страву, посипте зверху запіканку 1-2 ст. л. цукрової пудри.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Увага! На річках України починається льодостав: де очікується поява криги
Попередження про льодові явища: на українських річках починається замерзання
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
Трагедія на Нілі: в Єгипті зіткнулися два круїзні лайнери
1 хв на прочитання2 години тому
Наслідки масованої атаки: критична ситуація в енергосистемі та знеструмлення областей
Масований удар по енергетиці: Рівненщина, Тернопільщина та Хмельниччина — без світла
1 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне
Україна отримала з Литви повний комплект обладнання для теплової електростанції
1 хв на прочитання4 години тому
Коли варто робити пластику носа та як правильно підготуватися 
3 хв на прочитанняВчора
Масований удар по Одещині: понад 120 тисяч людей без світла, у порту знищено запаси борошна та олії
1 хв на прочитанняВчора
Як полегшити закладеність носа без сильних судинозвужувальних засобів
2 хв на прочитанняВчора
На суховантаж Fluvius Tavy встановили найбільше у світі аеродинамічне вітрило
1 хв на прочитанняВчора