- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рецепт картопляних галушок із грибами та сиром, всього 3 простих інгредієнти
Рецепт картопляних галушок із грибами та сиром, всього 3 простих інгредієнти
Це фантастично легкі ньоки

Шеф-кухар Тарас Кліпін на своєму YouTube-каналі опублікував рецепт легкої вечері.
«Це фантастично легкі ньоки або галушки з картоплею, грибами та запашним пармезаном. Таке варто спробувати приготувати і не раз, адже страва готується просто і швидко, а смак такий, що ви дійсно не очікували отримати його за наявності таких простих інгредієнтів», — розповів шеф-кухар.
Рецепт галушок з грибами
Інгредієнти:
- Відварена картопля — 3 шт.
- Сіль/ Чорний перец — на смак.
- Яєчний жовток — 2 шт.
- Зелень — 5 г
- Борошно — 45 г
Начинка:
- Цибуля порей — 50 г
- Вершкове масло — 15 г
- Оливкова олія — 10 г
- Гриби шампіньйони — 70 г
- Сир Пармезан — 15 г
Приготування:
- Відварюємо картоплю, розчавлюємо в пюре, солимо та перчимо. Додаємо до картоплі два яєчні жовтки та борошно, замішуємо тісто.
- Нарізаємо петрушку(лише листочки!), або будь-яку іншу зелень. Ставимо нагріватись воду.
- Починаємо робити начинку: ріжемо цибулю порей і смажимо її на міксі вершкового масла та оливкової олії. Поки цибуля смажиться, нарізаємо гриби десь на 4 чи 6 дольок. Також додаємо їх до цибулі на пательню.
- Починаємо формувати ньоки: викладаємо трохи борошна на дошку і на руки, беремо трохи тіста і скатуємо кульку.
- Кульку кидаємо у воду на плиті, аби перевірити чи буде вона тримати форму. Якщо кулька не тримає форму — додайте до тіста ще борошна. Не забувайте помішувати цибулю та гриби, що смажаться.
- З тіста ліпимо ковбаску, та розрізаємо на частинки. На кожну трошки натискаємо пальцями і розплющуємо. Підсоліть воду та закидайте в неї ньоки на 3 хвилини.
- Дістаємо зварені ньоки та викладаємо на пательню до грибів та цибулі, щоб вони обмінювались смаками та гарно підсмажилися. Можна трошки підсолити цю суміш на пательні та додати вершкового масла.
- Викладаємо вже підсмажені ньоки, гриби та цибулю на тарілку та натираємо пармезан, аби присипати ним страву.
Смачного!
Більше з розділу Агро

Україна стала офіційним членом Генеральної комісії з рибальства у Середземномор’ї
1 хв на прочитання4 години тому

Як приготувати ідеальні сирники: секрети ніжної та повітряної текстури
1 хв на прочитання13 годин тому

В Україні розроблено пілотний проєкт вуглецевих сертифікатів
1 хв на прочитання19 Жовтня 2025

Українські селекціонери вивели 3 нових сорти ріпчастої цибулі
1 хв на прочитання19 Жовтня 2025
Підготовка компосту до морозів: активація дріжджами
1 хв на прочитання18 Жовтня 2025
Українське картоплярство: виклики, експорт та перспективи
4 хв на прочитання17 Жовтня 2025
ВАКС закрив справу ексміністра інфраструктури Андрія Пивоварського
1 хв на прочитання16 Жовтня 2025
Україна посилює боротьбу з браконьєрством: МВС та Держрибагентство розпочнуть спільні рейди
1 хв на прочитання16 Жовтня 2025
Більше з GreenPost

Новий Віце-прем'єр-міністр та Міністр культури: ВР призначила Тетяну Бережну
1 хв на прочитання24 хвилини тому

Лише година недосипу впливає на апетит і вагу, встановили дослідники
1 хв на прочитання42 хвилини тому

"Терор холодом і знищення цивільної інфраструктури" - президент про хід відновлення енергопостачання
1 хв на прочитаннягодина тому

Екологічний податок: які регіони платять найбільше, а кого тимчасово звільнили
1 хв на прочитання2 години тому
На Кіровоградщині знайшли унікальний кам’яний степ із червонокнижними рослинами
1 хв на прочитання3 години тому
21 жовтня — Всесвітній день профілактики йододефіциту: чому цей мікроелемент критично важливий
1 хв на прочитання5 годин тому
Білі халати на передовій: 21 жовтня — день тих, хто зберігає здоров’я ліками
1 хв на прочитання6 годин тому
Українські науковці відновили генетичні дослідження в Чорнобилі
1 хв на прочитання14 годин тому