- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рецепт картопляних галушок із грибами та сиром, всього 3 простих інгредієнти
Рецепт картопляних галушок із грибами та сиром, всього 3 простих інгредієнти
Це фантастично легкі ньоки

Шеф-кухар Тарас Кліпін на своєму YouTube-каналі опублікував рецепт легкої вечері.
«Це фантастично легкі ньоки або галушки з картоплею, грибами та запашним пармезаном. Таке варто спробувати приготувати і не раз, адже страва готується просто і швидко, а смак такий, що ви дійсно не очікували отримати його за наявності таких простих інгредієнтів», — розповів шеф-кухар.
Рецепт галушок з грибами
Інгредієнти:
- Відварена картопля — 3 шт.
- Сіль/ Чорний перец — на смак.
- Яєчний жовток — 2 шт.
- Зелень — 5 г
- Борошно — 45 г
Начинка:
- Цибуля порей — 50 г
- Вершкове масло — 15 г
- Оливкова олія — 10 г
- Гриби шампіньйони — 70 г
- Сир Пармезан — 15 г
Приготування:
- Відварюємо картоплю, розчавлюємо в пюре, солимо та перчимо. Додаємо до картоплі два яєчні жовтки та борошно, замішуємо тісто.
- Нарізаємо петрушку(лише листочки!), або будь-яку іншу зелень. Ставимо нагріватись воду.
- Починаємо робити начинку: ріжемо цибулю порей і смажимо її на міксі вершкового масла та оливкової олії. Поки цибуля смажиться, нарізаємо гриби десь на 4 чи 6 дольок. Також додаємо їх до цибулі на пательню.
- Починаємо формувати ньоки: викладаємо трохи борошна на дошку і на руки, беремо трохи тіста і скатуємо кульку.
- Кульку кидаємо у воду на плиті, аби перевірити чи буде вона тримати форму. Якщо кулька не тримає форму — додайте до тіста ще борошна. Не забувайте помішувати цибулю та гриби, що смажаться.
- З тіста ліпимо ковбаску, та розрізаємо на частинки. На кожну трошки натискаємо пальцями і розплющуємо. Підсоліть воду та закидайте в неї ньоки на 3 хвилини.
- Дістаємо зварені ньоки та викладаємо на пательню до грибів та цибулі, щоб вони обмінювались смаками та гарно підсмажилися. Можна трошки підсолити цю суміш на пательні та додати вершкового масла.
- Викладаємо вже підсмажені ньоки, гриби та цибулю на тарілку та натираємо пармезан, аби присипати ним страву.
Смачного!
Більше з розділу Агро

Ціни на картоплю в Україні продовжують падати
1 хв на прочитання2 години тому

Солодкий, жовтий, небезпечний? День банана та причини обмежити його споживання
3 хв на прочитання11 годин тому

Картопля, запечена з шинкою та сирно-гірчичним соусом бешамель
2 хв на прочитання13 годин тому

Звернення ЄБА щодо відновлення роботи морських портів України
1 хв на прочитанняВчора
Весняні заморозки можуть залишити Україну без раннього врожаю абрикосів
1 хв на прочитанняВчора
Наркотики, тютюнові вироби, контрабанда: на Одещині запрацює система сканування вагонів
1 хв на прочитанняВчора
40 тонн фундука з України до Італії за ціною 10 євро за кілограм
2 хв на прочитанняВчора
Весна — час варити варення? Добірка незвичайних рецептів
5 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

Слов’янська ТЕС зупинила роботу після 55 днів опалювального сезону
1 хв на прочитання50 хвилин тому

Гороскоп на 11 квітня 2025: Овнам - натхнення, Близнюкам - читання
5 хв на прочитаннягодина тому

Екс-голова райради на Одещині закликав «винищити» птахів у нацпарку, екологи обурені
3 хв на прочитання3 години тому

Держлікслужба відновила перевірки: 8 лікарських засобів заборонено до обігу
2 хв на прочитання4 години тому
На Черкащині через порив каналізації утворилося смердюче болото, нечистоти загрожують Дніпру
3 хв на прочитання5 годин тому
Вчені розкрили ймовірну причину спалаху віспи мавп у 2022 році: це була не мавпа
3 хв на прочитання6 годин тому
Кількість страт у світі сягнула рекордного рівня з 2015 року
2 хв на прочитання7 годин тому
АМПУ оголосила тендер на обслуговування каналу Дунай-Чорне море майже на 78 млн грн
1 хв на прочитання7 годин тому