Догори
Дати відгук

Рецепт картопляних галушок із грибами та сиром, всього 3 простих інгредієнти

Це фантастично легкі ньоки

2 хв на прочитання16 Жовтня 2022, 23:34
Поділитись:

Шеф-кухар Тарас Кліпін на своєму YouTube-каналі опублікував рецепт легкої вечері.

«Це фантастично легкі ньоки або галушки з картоплею, грибами та запашним пармезаном. Таке варто спробувати приготувати і не раз, адже страва готується просто і швидко, а смак такий, що ви дійсно не очікували отримати його за наявності таких простих інгредієнтів», — розповів шеф-кухар.

Рецепт галушок з грибами

Інгредієнти:

  • Відварена картопля — 3 шт.
  • Сіль/ Чорний перец — на смак.
  • Яєчний жовток — 2 шт.
  • Зелень — 5 г
  • Борошно — 45 г

Начинка:

  • Цибуля порей — 50 г
  • Вершкове масло — 15 г
  • Оливкова олія — 10 г
  • Гриби шампіньйони — 70 г
  • Сир Пармезан — 15 г

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю, розчавлюємо в пюре, солимо та перчимо. Додаємо до картоплі два яєчні жовтки та борошно, замішуємо тісто.
  2. Нарізаємо петрушку(лише листочки!), або будь-яку іншу зелень. Ставимо нагріватись воду.
  3. Починаємо робити начинку: ріжемо цибулю порей і смажимо її на міксі вершкового масла та оливкової олії. Поки цибуля смажиться, нарізаємо гриби десь на 4 чи 6 дольок. Також додаємо їх до цибулі на пательню.
  4. Починаємо формувати ньоки: викладаємо трохи борошна на дошку і на руки, беремо трохи тіста і скатуємо кульку.
  5. Кульку кидаємо у воду на плиті, аби перевірити чи буде вона тримати форму. Якщо кулька не тримає форму — додайте до тіста ще борошна. Не забувайте помішувати цибулю та гриби, що смажаться.
  6. З тіста ліпимо ковбаску, та розрізаємо на частинки. На кожну трошки натискаємо пальцями і розплющуємо. Підсоліть воду та закидайте в неї ньоки на 3 хвилини.
  7. Дістаємо зварені ньоки та викладаємо на пательню до грибів та цибулі, щоб вони обмінювались смаками та гарно підсмажилися. Можна трошки підсолити цю суміш на пательні та додати вершкового масла.
  8. Викладаємо вже підсмажені ньоки, гриби та цибулю на тарілку та натираємо пармезан, аби присипати ним страву.

Смачного!

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Детектор медіа
Новий Віце-прем'єр-міністр та Міністр культури: ВР призначила Тетяну Бережну
1 хв на прочитання24 хвилини тому
Фото ілюстративне
Лише година недосипу впливає на апетит і вагу, встановили дослідники
1 хв на прочитання42 хвилини тому
Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія щодня атакує українську енергетику
"Терор холодом і знищення цивільної інфраструктури" - президент про хід відновлення енергопостачання
1 хв на прочитаннягодина тому
Український бізнес сплатив понад 4,2 млрд грн екоподатку — кого звільнили від сплати
Екологічний податок: які регіони платять найбільше, а кого тимчасово звільнили
1 хв на прочитання2 години тому
На Кіровоградщині знайшли унікальний кам’яний степ із червонокнижними рослинами
1 хв на прочитання3 години тому
21 жовтня — Всесвітній день профілактики йододефіциту: чому цей мікроелемент критично важливий
1 хв на прочитання5 годин тому
Білі халати на передовій: 21 жовтня — день тих, хто зберігає здоров’я ліками
1 хв на прочитання6 годин тому
Українські науковці відновили генетичні дослідження в Чорнобилі
1 хв на прочитання14 годин тому