Догори
Дати відгук

Рецепт картопляних галушок із грибами та сиром, всього 3 простих інгредієнти

Це фантастично легкі ньоки

2 хв на прочитання16 Жовтня 2022, 23:34
Поділитись:

Шеф-кухар Тарас Кліпін на своєму YouTube-каналі опублікував рецепт легкої вечері.

«Це фантастично легкі ньоки або галушки з картоплею, грибами та запашним пармезаном. Таке варто спробувати приготувати і не раз, адже страва готується просто і швидко, а смак такий, що ви дійсно не очікували отримати його за наявності таких простих інгредієнтів», — розповів шеф-кухар.

Рецепт галушок з грибами

Інгредієнти:

  • Відварена картопля — 3 шт.
  • Сіль/ Чорний перец — на смак.
  • Яєчний жовток — 2 шт.
  • Зелень — 5 г
  • Борошно — 45 г

Начинка:

  • Цибуля порей — 50 г
  • Вершкове масло — 15 г
  • Оливкова олія — 10 г
  • Гриби шампіньйони — 70 г
  • Сир Пармезан — 15 г

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю, розчавлюємо в пюре, солимо та перчимо. Додаємо до картоплі два яєчні жовтки та борошно, замішуємо тісто.
  2. Нарізаємо петрушку(лише листочки!), або будь-яку іншу зелень. Ставимо нагріватись воду.
  3. Починаємо робити начинку: ріжемо цибулю порей і смажимо її на міксі вершкового масла та оливкової олії. Поки цибуля смажиться, нарізаємо гриби десь на 4 чи 6 дольок. Також додаємо їх до цибулі на пательню.
  4. Починаємо формувати ньоки: викладаємо трохи борошна на дошку і на руки, беремо трохи тіста і скатуємо кульку.
  5. Кульку кидаємо у воду на плиті, аби перевірити чи буде вона тримати форму. Якщо кулька не тримає форму — додайте до тіста ще борошна. Не забувайте помішувати цибулю та гриби, що смажаться.
  6. З тіста ліпимо ковбаску, та розрізаємо на частинки. На кожну трошки натискаємо пальцями і розплющуємо. Підсоліть воду та закидайте в неї ньоки на 3 хвилини.
  7. Дістаємо зварені ньоки та викладаємо на пательню до грибів та цибулі, щоб вони обмінювались смаками та гарно підсмажилися. Можна трошки підсолити цю суміш на пательні та додати вершкового масла.
  8. Викладаємо вже підсмажені ньоки, гриби та цибулю на тарілку та натираємо пармезан, аби присипати ним страву.

Смачного!

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро