Догори
Дати відгук

Рецепт хрусткої смаженої курки з чотирьох інгредієнтів

Для цієї страви потрібно лише чотири інгредієнти

3 хв на прочитання08 Серпня 2022, 16:45
Поділитись:

Процес приготування цієї страви повністю виправдовує себе після першого ж укусу.

Для цієї страви потрібно лише чотири інгредієнти: курка, сіль, рослинна олія та борошно. Така смажена курка, поряд із червоним рисом і смаженими морепродуктами, є важливою частиною кухні Галла Гічі, субетнічної групи афроамериканців США. Для 89-річної кулінарки Емілі Маггетт, котра видала книгу про цю особливу кухню, ця курка може бути центральною частиною трапези, яка розповідає історію про їжу, культуру та сім'ю.

Учень Маггетт в захваті від того, якою виходить ця страва і що за нею стоїть:

«Якщо підрахувати й з'єднати ці точки, кухарі, як Меггетт, дотримувалися традицій, про які ми говоримо, щонайменше понад 100 років. Я вважаю, що це дуже важливо, оскільки ви отримуєте не лише кулінарну спадщину, але й урок історії з чимось таким простим, як смажена курка», — розповів кухар кулінарному виданню Eater, котре опублікувало рецепт, пише «НВ».

Рецепт смаженої курки

Інгредієнти (на 20−30 порцій):

  • Курка: 8 ніжок, 8 стегон, 8 крил, 4 цілі грудки
  • 1,5 ст.л. солі (+ за смаком)
  • 3,8 л олії
  • 4 ск. (500 грамів) борошна

Приготування:

  1. Очистіть курячу шкірку: акуратно зніміть її, проскрібаючи ножем, заберіть зайвий жир, а потім поверніть шкіру на місце. Приправте курку сіллю.
  2. Розігрійте олію в чавунній сковороді на сильному вогні. Вона має бути гарячою, але не диміти.
  3. Насипте борошно у великий паперовий пакет, додайте в в нього від 6 до 8 шматочків курки за раз. Однією рукою затисніть пакет зверху, а іншою притримуйте його знизу. Акуратно струсіть пакет з боку в бік, посипаючи шматочки курки борошном з усіх боків.
  4. Обсмажте ці шматочки, обережно поміщаючи їх в олію по одному. Не посипайте всі шматочки курки заздалегідь, робіть це безпосередньо перед смаженням.
  5. Після того, як ви помістите курку в олію, зменшіть вогонь до середнього та готуйте приблизно 20 хвилин. Коли курка стане золотисто-коричневою, переверніть її до підрум'янення з іншого боку, ще на 8−10 хвилин. Курка спливе, коли буде повністю готова. Слідкуйте за температурою олії, якщо вона недостатньо гаряча, курка вбере олію і стане жирною.
  6. Коли перша партія буде закінчена, покладіть курку на тарілку, вистелену паперовим рушником, щоб стік жир. Повторюйте цей процес, поки не закінчите.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
 Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та економіку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитання52 хвилини тому
На Одещині спалах АЧС
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне / poradnica.com.ua
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитання3 години тому
Перша у світі методологія оцінки кліматичного впливу збройних конфліктів
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитання4 години тому
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитання6 годин тому
На Полтавщині знайдено червонокнижну рослину (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»: стратегічне партнерство для розвитку територіальних громад України
2 хв на прочитання8 годин тому
МОЗ закликає українців вживати антибіотики тільки за призначенням лікаря
1 хв на прочитання9 годин тому