Догори
Дати відгук

Рецепт хачапурі вдома за 10 хвилин: швидко і дуже смачно

Пропонуємо приготувати більше легку, але не менш смачну версію хачапурі.

2 хв на прочитання14 Вересня 2023, 11:40
Поділитись:

Хачапурі – смачна і апетитна випічка, яку люблять і дорослі і діти. На не всі господині хочуть возитися із дріжджовим тістом. Пропонуємо приготувати більше легку, але не менш смачну версію хачапурі.

Смачне, м’яке тісто, ніжний сир, що тягнеться – мабуть всі люблять цю неймовірно смачну  грузинську випічку – хачапурі. Для того, щоб зробити класичну версію цієї страви треба багато вмінь і навичок. Саме тому не кожна українська господиня береться за цю страву.

Та хачапурі можна приготувати набагато простіше і не заморочуватися з дріжджовим тістом. Спробуйте рецепт хачапурі з тістом на сметані. Це виходить дуже смачно, а готується не складно. Інгредієнти для цієї страви прості і знайдуться у кожному домі. А для приготування потрібно просто все змішати і обсмажити.

Необхідні інгредієнти:

  • сир твердий – 100 г;
  • яйця курячі – 2 шт;
  • сметана – 2 ст.л;
  • борошно – 50 г;
  • зелень – 1 пучок;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішуємо 2 яйця, сметану і ретельно розмішуємо. Додаємо дрібку солі і натертий на крупній тертці твердий сир. Також додаємо дрібно нарізану зелень, перець чорний за бажанням і все ретельно перемішуємо. У яєчно-сирну суміш додаємо просіяне борошно і замішуємо густе тісто. Тісто має вийти трішки густішим, ніж класичне тісто на оладки.

Пательню змащуємо рослинною олією, нагріваємо і вливаємо все приготовлене тісто. Смажимо хачапурі під закритою кришкою з обох боків по 5-7 хвилин до рум’яності.

Готовий хачапурі виходить неймовірно ніжний і дуже сирний. Такий смаколик стане ідеальним доповненням до перших страв. Також його можна подавати до чаю, чи кави, або брати з собою у якості перекусу на роботу, чи у школу.

Найсмачніше хачапурі смакує саме у гарячому вигляді, тоді сир тягнеться і це смакує по-особливому. Та і в холодному вигляді цей хачапурі зберігає свої смакові властивості.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.