Рецепт гарбузового пирога-зебри: як приготувати його без борошна

1 хв на прочитання01 Листопада 2023, 10:10

Її можна готувати з родзинками, курагою, додавати свіжі листочки м’яти або ваніль.

Гарбузовий пиріг можна приготувати з додаванням борошна. Цього ж разу мова піде про те, як зробити ніжний пиріг-запіканку з цього компоненту, але з іншими інгредієнтами. Зокрема, кисломолочним сиром та цедрою апельсина. Готується вона нескладно, впорається навіть недосвідчений кулінар. 

ІНГРЕДІЄНТИ

Для сирної частини:

  • Кисломолочний сир 450 г
  • Яйця 2 шт
  • Цукор 100 г
  • Крохмаль 1 ст л.

Для гарбузової частини:

  • Гарбузове пюре 450 г (запечений у духовці гарбуз)
  • Яйця 2 шт
  • Цукор 70-100 г
  • Крохмаль 1-2 ст л
  • Цедра 1 апельсина

КРОК 1. Починаємо готувати сирну частину: ля цього в окремій глибокій ємності з'єднуємо усі вказані вище компоненти та збиваємо їх за допомогою блендера. Сирна частина страви готова.

КРОК 2. Далі робимо гарбузову частину пирога: для цього так само у окремій глибокій ємності з'єднуємо усі інгредієнти (цедра апельсина є обов'язковим компонентом) і знову все збиваємо блендером.

КРОК 3. Після того як обидві частини готові, готуємо форму для випікання, у якій відправлятимемо пиріг у духовку. Обидва слої - і сирний, і гарбузовий - починаємо заливати по черзі, якщо хочете, щоб у вас вийшов візерунок, як це показано на фото на цій сторінці. Або ж можна зробити один слой повністю сирний, інший - повністю гарбузовий. Робіть так, як вам більше подобається.

КРОК 4. Пиріг відправляємо випікатись на 30-40 хвилин. Температура випікання - 180°. Такий ніжний десерт стане відмінним доповненням до кави, чаю, какао чи інших зігріваючих у холодну пору напоїв. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: