Рецепт французького яблучного пирога: можна не хвилюватися за фігуру

2 хв на прочитання05 Вересня 2023, 11:44

Як приготувати яблучний пиріг, який тане в роті.

Цей десерт не надто калорійний, отже його можуть час від часу вживати і ті, хто активно займається спортом або дотримується дієти.

Французький яблучний пиріг "Невидимка" - рецепт

Зазвичай, на випічку ми витрачаємо багато часу, та і де гарантія, що вона врешті вийде такою, як ми хотіли? Однак цілком можливо приготувати яблучний пиріг, який тане в роті. Для цього потрібно враховувати особливу техніку нарізки яблук і ретельного змішування тіста з начинкою.

Вам знадобляться (для тіста):

Для начинки:

Щоб вийшов пухкий яблучний пиріг, у великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте вершкове масло і помішуйте доти, доки суміш не стане подібною до крихти. Додайте воду, перемішуйте поки тісто не зіб'ється. Сформуйте тісто у великий "млинець" / "диск", обгорніть плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Розгорніть тісто на столі, надайте йому форми вашого майбутнього пирога. Перенесіть тісто на завчасно підготовлену форму для випікання.

Водночас у великій мисці змішайте нарізані яблука, цукор, корицю та лимонний сік. Рівномірно розподіліть цю суміш по тісту.

Згорніть зайві краї тіста на начинку, залишаючи центральну частину яблук видимою.

Печіть пиріг за 180 градусів протягом 30-35 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.

Після випікання дайте пирогу охолонути трохи перед подачею. Подавайте пиріг зі сметанкою або ванільним морозивом, якщо бажаєте.

Смачного! Насолоджуйтеся цим чудовим французьким десертом.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: