Рататуй — знаменита страва, яка легко готується

2 хв на прочитання07 Липня 2024, 08:24
Фото: «Їжа легко»

Окрім того, це чудовий варіант для вегетаріанців і веганів.

Рататуй — це традиційна французька страва, яка складається з тонко нарізаних овочів, таких як баклажани, кабачки, помідори, перці, цибуля та часник, що тушкуються разом з травами у власному соку. Особливість рататуя полягає в тому, що овочі зберігають свою форму й текстуру, а не перетворюються на пюре.

Рататуй варто приготувати не лише через його гастрономічні якості, а й через те, що він містить велику кількість вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Також ця страва є чудовим варіантом для вегетаріанців і веганів, оскільки не містить м'ясних продуктів. Її приготування не вимагає складних технік або тривалого часу.

Інгредієнти:

кабачок — 2 шт.;

баклажан — 1 шт.;

помідори — 6 шт.;

кетчуп — 5 столових ложок;

ріпчаста цибуля — 1 головка;

часник — 1 зубчик;

цибуля порей — за смаком;

болгарський перець — 1 шт.;

спеції — за смаком;

прованські трави — за смаком;

сіль за смаком;

мелений чорний перець — за смаком;

олія — за смаком.

Приготування.

Баклажани помити, нарізати тоненькими кружальцями. Поставити вимочуватися в підсоленій воді на 30 хвилин, аби вийшла гіркота.

Кабачки помити, нарізати тоненькими кружальцями.

Аналогічну процедуру зробити з помідорами. (Один помідор залишити для соусу.)

Дрібно нарізати цибулю, перець (кубиками) та помідор, попередньо знявши шкірку (вона легше зніметься, якщо помідор обдати окропом).

Цибулю пасерувати на олії. Додати цибулю, перець, помідор і часник. Довести до кипіння, посолити, поперчити. Тушкувати 5 хвилин. Додати томатну пасту (кетчуп), перемішати та довести до кипіння.

На дно вогнетривкої форми викласти соус.

Викласти кільця овочів у рядок під невеликим нахилом (у вигляді луски). Овочі чергувати. Присипати зверху зеленню, травами, спеціями та сіллю. Збризкати олією.

Накрити лавашем (можна фольгою). Лаваш пригорить, але дасть чудовий аромат! Поставити випікати в духовку при температурі 180 °С на 20-30 хвилин.

Після приготування дати страві відстояться 10 хвилин.

Подавати рататуй із м'ясним гарніром. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: