Догори
Дати відгук

Рататуй із м’ясом у мультиварці — простий рецепт

Можна виставити режим «Підігрів» і спокійно займатися своїми справами.

2 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Рататуй — це кулінарна класика, яка прийшла до нас із півдня Франції. Ця страва поєднує простоту сільської кухні та витонченість середземноморських ароматів. Приготування не потребує складних технік, а результат вразить навіть найвибагливіших гурманів. Ось не зовсім традиційний рецепт цієї страви — інгредієнти ті ж самі, що й у звичайного рагу, тільки з додаванням м’яса курки чи свинини. Варіант у мультиварці набагато швидший, можна виставити режим «Підігрів» і спокійно займатися своїми справами.

Інгредієнти:

свинина — 600 г;

цибуля — 2 шт.;

баклажан — 1 шт.;

кабачок — 1 шт.;

перець болгарський — 1 шт.;

часник — 2 зубчики;

сік томатний — 100 мл;

сіль, перець — до смаку.

Приготування.

Цибулю перемолоти. Порізати кубиками помідор, перець і часник.

М’ясо пропустити через м’ясорубку чи блендер. Додати спецій і перемелену цибулю та перемішати.

Овочі нарізати кільцями й замаринувати в оливковій олії та спеціях. Залишити на 20 хвилин

Обсмажити цибулю. Додати помідор, перець, часник і томатний сік. Тушкувати до готовності.

На дно мультиварки викласти частину готового соусу. Сформувати м’ясні кульки, трішки стискаючи. Розмір має бути аналогічний овочам.

Далі по черзі викласти овочі з фаршем в мультиварку та залити рештою томатної заправки. За бажання можна додати зелені.

Закрити кришку та поставити на режим «Тушкування» приблизно одну годину. За кілька хвилин до готовності можна посипати сиром.

Це смачне овочеве рагу можна подавати як самостійну страву чи як гарнір до м’яса чи риби. Є варіанти холодної та гарячої страви. Його поєднують із бараниною та яловичиною. Якщо ж страва відіграє роль основної, до неї часто подають рис або смажену картоплю як гарнір.

Готову страву часто посипають пармезаном або заправляють соусами. Проте головною умовою приготування цієї французької смакоти є збереження неповторного аромату прованських трав, які й перетворили овочеве рагу на славнозвісний рататуй.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Тепло для громад вироблятимуть зі сміття
Переробка сміття на електроенергію: Україна запускає інноваційний проєкт
1 хв на прочитання19 хвилин тому
Фото: «Українська ідентичність 🇺🇦»
Оригінальні годівниці для птахів: краса та користь у вашому саду (ФОТО)
2 хв на прочитання2 години тому
Танкер «Волгонафта 239» на мілині після аварії. Фото: Russian Natural Resources and Environment
Плями мазуту вже на Запоріжжі, близько 5 000 т мазуту залишається на дні моря у вигляді «желеподібної маси» (ВІДЕО)
3 хв на прочитання9 годин тому
Квартал житлових будинків, що згоріли внаслідок лісової пожежі в районі Пасифік Палісейдс у Лос-Анджелесі, Каліфорнія, США, 10 січня 2025 року. Фото: Reuters
Руїни й попіл замість елітного житла: ось як тепер виглядають райони Лос-Анджелеса, які постраждали від лісових пожеж
4 хв на прочитання10 годин тому
Скандал у Вроцлаві: парамедики проводили неправомірні гінекологічні огляди пацієнток
1 хв на прочитанняВчора
Історична повінь у Саудівській Аравії: Мекка та Медина під водою
1 хв на прочитанняВчора
На Буковині зростає кількість хворих на кір: як захиститися від небезпечної хвороби
1 хв на прочитанняВчора
На Одещині підліток загинув від удару струмом на залізничній станції
1 хв на прочитанняВчора