Догори
Дати відгук

Рататуй із м’ясом у мультиварці — простий рецепт

Можна виставити режим «Підігрів» і спокійно займатися своїми справами.

2 хв на прочитання13 Січня 2025, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Рататуй — це кулінарна класика, яка прийшла до нас із півдня Франції. Ця страва поєднує простоту сільської кухні та витонченість середземноморських ароматів. Приготування не потребує складних технік, а результат вразить навіть найвибагливіших гурманів. Ось не зовсім традиційний рецепт цієї страви — інгредієнти ті ж самі, що й у звичайного рагу, тільки з додаванням м’яса курки чи свинини. Варіант у мультиварці набагато швидший, можна виставити режим «Підігрів» і спокійно займатися своїми справами.

Інгредієнти:

свинина — 600 г;

цибуля — 2 шт.;

баклажан — 1 шт.;

кабачок — 1 шт.;

перець болгарський — 1 шт.;

часник — 2 зубчики;

сік томатний — 100 мл;

сіль, перець — до смаку.

Приготування.

Цибулю перемолоти. Порізати кубиками помідор, перець і часник.

М’ясо пропустити через м’ясорубку чи блендер. Додати спецій і перемелену цибулю та перемішати.

Овочі нарізати кільцями й замаринувати в оливковій олії та спеціях. Залишити на 20 хвилин

Обсмажити цибулю. Додати помідор, перець, часник і томатний сік. Тушкувати до готовності.

На дно мультиварки викласти частину готового соусу. Сформувати м’ясні кульки, трішки стискаючи. Розмір має бути аналогічний овочам.

Далі по черзі викласти овочі з фаршем в мультиварку та залити рештою томатної заправки. За бажання можна додати зелені.

Закрити кришку та поставити на режим «Тушкування» приблизно одну годину. За кілька хвилин до готовності можна посипати сиром.

Це смачне овочеве рагу можна подавати як самостійну страву чи як гарнір до м’яса чи риби. Є варіанти холодної та гарячої страви. Його поєднують із бараниною та яловичиною. Якщо ж страва відіграє роль основної, до неї часто подають рис або смажену картоплю як гарнір.

Готову страву часто посипають пармезаном або заправляють соусами. Проте головною умовою приготування цієї французької смакоти є збереження неповторного аромату прованських трав, які й перетворили овочеве рагу на славнозвісний рататуй.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
На Волині - початок грибного сезону: перші підберезники вже знайдені
1 хв на прочитання7 хвилин тому
Фото з відкритих джерел
Частіше вражає жителів бідних країн, переважно з низькою вагою: науковці визнали 5-й тип діабету, пов’язаний із недоїданням
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Як використати глину в ландшафтному дизайні: чотири ідеї для саду
2 хв на прочитання8 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Коли настане мир в Україні та чому Трамп так дивно поводиться: ось що розповів відомий американський філософ Фукуяма
4 хв на прочитання8 годин тому
В Амазонії виявили новий вид крихітної отруйної жаби з небесним забарвленням (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора
Чоловіки спричиняють на 26% більше викидів парникових газів, ніж жінки - дослідження
2 хв на прочитанняВчора
Папі Римському Леву XIV передали списки українських захисників, які перебувають у полоні
1 хв на прочитанняВчора
Топ-менеджери Запоріжжяобленерго завдали 730 млн грн збитків держпідприємству
1 хв на прочитанняВчора