Догори
Дати відгук

Рататуй із м’ясом у мультиварці — простий рецепт

Можна виставити режим «Підігрів» і спокійно займатися своїми справами.

2 хв на прочитання13 Січня 2025, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Рататуй — це кулінарна класика, яка прийшла до нас із півдня Франції. Ця страва поєднує простоту сільської кухні та витонченість середземноморських ароматів. Приготування не потребує складних технік, а результат вразить навіть найвибагливіших гурманів. Ось не зовсім традиційний рецепт цієї страви — інгредієнти ті ж самі, що й у звичайного рагу, тільки з додаванням м’яса курки чи свинини. Варіант у мультиварці набагато швидший, можна виставити режим «Підігрів» і спокійно займатися своїми справами.

Інгредієнти:

свинина — 600 г;

цибуля — 2 шт.;

баклажан — 1 шт.;

кабачок — 1 шт.;

перець болгарський — 1 шт.;

часник — 2 зубчики;

сік томатний — 100 мл;

сіль, перець — до смаку.

Приготування.

Цибулю перемолоти. Порізати кубиками помідор, перець і часник.

М’ясо пропустити через м’ясорубку чи блендер. Додати спецій і перемелену цибулю та перемішати.

Овочі нарізати кільцями й замаринувати в оливковій олії та спеціях. Залишити на 20 хвилин

Обсмажити цибулю. Додати помідор, перець, часник і томатний сік. Тушкувати до готовності.

На дно мультиварки викласти частину готового соусу. Сформувати м’ясні кульки, трішки стискаючи. Розмір має бути аналогічний овочам.

Далі по черзі викласти овочі з фаршем в мультиварку та залити рештою томатної заправки. За бажання можна додати зелені.

Закрити кришку та поставити на режим «Тушкування» приблизно одну годину. За кілька хвилин до готовності можна посипати сиром.

Це смачне овочеве рагу можна подавати як самостійну страву чи як гарнір до м’яса чи риби. Є варіанти холодної та гарячої страви. Його поєднують із бараниною та яловичиною. Якщо ж страва відіграє роль основної, до неї часто подають рис або смажену картоплю як гарнір.

Готову страву часто посипають пармезаном або заправляють соусами. Проте головною умовою приготування цієї французької смакоти є збереження неповторного аромату прованських трав, які й перетворили овочеве рагу на славнозвісний рататуй.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Неправильний прикус і задня парта: чому в дитини може боліти голова — несподівані причини та важливі рекомендації
3 хв на прочитаннягодина тому
Фото: ronib1979/Getty Images
Астероїд «убивця міст» 2024 YR4 може вдаритись об Місяць замість Землі: ось що розповідають науковці
3 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
У європейських містах починають висаджувати «Крихітні ліси» — ось як і навіщо це роблять
7 хв на прочитання3 години тому
Програма «Тепла зима»: виплати 6500 грн продовжуються у 2025 році для вразливих категорій населення
Уряд продовжує соціальну програму «Тепла зима»: хто може отримати 6500 грн
1 хв на прочитання4 години тому
Марс завершує ретроградний рух: час діяти у справах родини та нерухомості
1 хв на прочитання6 годин тому
У Польщі вперше потрапили на камеру рідкісні хижаки — це сталося випадково (ВІДЕО)
2 хв на прочитання6 годин тому
Одещина багата на корисні копалини, але їх видобуток потребує зваженого підходу
1 хв на прочитання7 годин тому
Аляска в небезпеці: великий вулкан у США проявляє активність, імовірність виверження оцінюють у 50 %
3 хв на прочитання8 годин тому