Догори
Дати відгук

Рататуй із м’ясом у мультиварці — простий рецепт

Можна виставити режим «Підігрів» і спокійно займатися своїми справами.

2 хв на прочитання13 Січня 2025, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Рататуй — це кулінарна класика, яка прийшла до нас із півдня Франції. Ця страва поєднує простоту сільської кухні та витонченість середземноморських ароматів. Приготування не потребує складних технік, а результат вразить навіть найвибагливіших гурманів. Ось не зовсім традиційний рецепт цієї страви — інгредієнти ті ж самі, що й у звичайного рагу, тільки з додаванням м’яса курки чи свинини. Варіант у мультиварці набагато швидший, можна виставити режим «Підігрів» і спокійно займатися своїми справами.

Інгредієнти:

свинина — 600 г;

цибуля — 2 шт.;

баклажан — 1 шт.;

кабачок — 1 шт.;

перець болгарський — 1 шт.;

часник — 2 зубчики;

сік томатний — 100 мл;

сіль, перець — до смаку.

Приготування.

Цибулю перемолоти. Порізати кубиками помідор, перець і часник.

М’ясо пропустити через м’ясорубку чи блендер. Додати спецій і перемелену цибулю та перемішати.

Овочі нарізати кільцями й замаринувати в оливковій олії та спеціях. Залишити на 20 хвилин

Обсмажити цибулю. Додати помідор, перець, часник і томатний сік. Тушкувати до готовності.

На дно мультиварки викласти частину готового соусу. Сформувати м’ясні кульки, трішки стискаючи. Розмір має бути аналогічний овочам.

Далі по черзі викласти овочі з фаршем в мультиварку та залити рештою томатної заправки. За бажання можна додати зелені.

Закрити кришку та поставити на режим «Тушкування» приблизно одну годину. За кілька хвилин до готовності можна посипати сиром.

Це смачне овочеве рагу можна подавати як самостійну страву чи як гарнір до м’яса чи риби. Є варіанти холодної та гарячої страви. Його поєднують із бараниною та яловичиною. Якщо ж страва відіграє роль основної, до неї часто подають рис або смажену картоплю як гарнір.

Готову страву часто посипають пармезаном або заправляють соусами. Проте головною умовою приготування цієї французької смакоти є збереження неповторного аромату прованських трав, які й перетворили овочеве рагу на славнозвісний рататуй.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Львівський сирник: як приготувати в мультиварці
2 хв на прочитання12 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Німецький маковий сирник — нетрадиційний, вишуканий і водночас простий десерт
1 хв на прочитанняВчора
Фото: J.M. Garcia/EPA-EFE
Європейські виробники їжі для домашніх тварин переходять на комах через бюрократію ЄС
7 хв на прочитання23 Травня 2025
Фото: Максим Нікітін
Закуска з лаваша за лічені хвилини — підійде не лише на кожен день, а й для пікніка чи навіть для святкового столу
1 хв на прочитання23 Травня 2025
Секрети вибору розсади для рекордного врожаю: поради експертів
2 хв на прочитання22 Травня 2025
Європарламент ухвалив заборонні тарифи на сільгосппродукцію та добрива з Росії та Білорусі
1 хв на прочитання22 Травня 2025
З Німеччини екстрадували екс-начальницю Держгеокадастру Київщини
1 хв на прочитання22 Травня 2025
Смажена курка з чорносливом і грибами — простий рецепт
1 хв на прочитання22 Травня 2025