- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рататуй з овочами — як приготувати в духовці
Рататуй з овочами — як приготувати в духовці
Швидкий варіант, який підійде навіть вегетаріанцям.
Існує безліч смачнючих і корисних страв з національним колоритом з різних кухонь світу, про які ми, на жаль, нічого не знаємо. Так було б і з однією стравою французької кухні, якби не… мультик. У 2007 році мультиплікаційна студія Pixar випустила мультиплікаційний фільм про щура Ренні, який захоплювався кулінарією. Центральною стравою однойменної стрічки став саме рататуй — традиційне рагу французької кухні регіону Прованс.
Класичний рецепт складається з тушкованих або запечених баклажанів, кабачків, цибулі, болгарського перцю, помідорів і часнику. Запікання цієї страви в духовці займе у вас лише 35 хвилин. Ось швидкий варіант приготування цієї страви прованської кухні, яка підійде навіть вегетаріанцям.
Головним етапом є правильно підібрані продукти. Вони повинні бути свіжі й однакового розміру. Візьміть до уваги, що в кожної господині різні духові печі, тож щоб запечені овочі вийшли ідеальними та не підгоріли, час від часу слідкуйте за їх приготуванням.
Інгредієнти:
баклажани — 2 шт.;
кабачки молоді — 2 шт.;
помідори — 5 шт. + 2 шт. для соусу;
петрушка — 2 гілочки;
часник — 3 зубчики;
олія оливкова — 3 ст. л. + 2 ст. л. для соусу;
сіль, перець, спеції — до смаку.
Приготування.
Томати попередньо обдати окропом, зняти шкірку.
Баклажани, помідори та кабачки помити й нарізати кільцями приблизно 3 мм. Посипати сіллю та залишити на кілька хвилин.
Обсмажити цибулю на оливковій олії, додати перець і спеції. Обсмажити ще 5-10 хвилин.
Соус викласти на дно форми. Поверх нього викласти овочі, чергуючи їх у будь-якому порядку.
Оливкову олію змішати зі спеціями. Покрити цією заправкою викладені інгредієнти.
Накрити фольгою та відправити запікатись у духовку, розігріту до 180 °C, на 30-40 хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.