Догори
Дати відгук

Ранкова ерекція — індикатор здоровʼя: розповідають сексологи

Зазвичай нічні ерекції є суто рефлекторними.

1 хв на прочитання09 Серпня 2023, 07:31
Поділитись:

Лікарі вказують, що якщо чоловік страждає від імпотенції, наявність або відсутність у нього ранкового збудження може багато чого розповісти про справжню причину його проблеми.

Наприклад, якщо ерекція не відбувається, коли чоловік намагається зайнятися сексом, зате вранці все чудово працює, це означає, що проблема носить психологічний, а не фізичний характер. І навпаки: якщо прутень залишається млявим весь час, швидше за все, проблему потрібно шукати в роботі організму. Про це розповідають в Асоціації сексологів та сексотерапевтів України.

«До речі, ерекції також зміцнюють тканини пеніса, збагачуючи його киснем. Це допомагає підтримувати прутень у «гарній формі», — наголошують сексологи.

Проте вони підкреслюють, що зазвичай нічні ерекції є суто рефлекторними. Причиною появи ерекції є нерви в спинному мозку. Оскільки нерви, які «відповідають» за сечовий міхур, розташовуються в тій же області, що і нерви, які відповідають за ерекцію, часом повний сечовий міхур може змусити прутень піднятися.

Нагадаємо, «в коханні і захована істинна сексуальність»: що сексологи радять чоловікам у Міжнародний день жіночого оргазму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.