Найпопулярніша страва на сніданок – це, безперечно, сирники. Цю смачну випічку люблять дорослі та діти за ніжний смак та користь для здоров'я. Щоб сирники вийшли пишними та ніжними, готувати їх краще без додавання яєць.
Сирники без яєць
Інгредієнти:
2 пачки сиру (по 180 г)
2 ч. л. цукру
1 ст. л. борошна
1 щіпка солі
1 пакетик ванільного цукру
100 г родзинок, кураги та чорносливу
Спосіб приготування:
Сир пропустіть через м'ясорубку або пюрируйте блендером до однорідного кремоподібного стану. Додайте в сирну масу цукор, сіль, ваніль та борошно. Сухофрукти дрібно|мілко| наріжте, всипте в тісто і ретельно перемішайте до однорідності.
Якщо сир надто вологий, то борошна може знадобитися більше, готове тісто не повинне липнути до рук. Збільшувати норму цукру не варто, інакше сирники не вийдуть пишними.
З отриманого тіста скачайте товсту ковбаску, а потім ножем наріжте на шайби. Так, ваші сирники будуть однаковими за розміром. Кожен корж обваляйте в борошні з усіх боків.
Смажте сирники без яєць на олії до золотистої скоринки. Щоб вироби добре пропеклися, вогонь слід знизити до мінімального та накрити кришкою сковорідку.