Пиріг «Зебра» — простий і оригінальний рецепт із елементарних продуктів

1 хв на прочитання10 Лютого 2023, 00:28

Його можна їсти просто так або прошарувати збитою сметаною із цукром чи заварним кремом — у будь-якому разі буде дуже смачно!

Пиріг «Зебра» виглядає дуже оригінально, а при цьому готується надзвичайно просто і зі звичайних продуктів.

Інгредієнти:

яйця — 5 шт.;

цукор — 240-320 г;

масло вершкове — 150-200 г;

сметана — 200 мл;

сода — ½ ч. ложки;

борошно — 250-270 г;

какао — 2 ст. ложки.

Приготування.

Яйця збити з цукром до білої піни.

Розтопити вершкове масло.

Додати просіяне борошно, соду (можна погасити), розтоплене вершкове масло, що охололо, сметану і ретельно перемішати (краще міксером).

Тісто розділити на дві рівні частини. В одну частину додати 2 ст. ложки борошна.

В іншу 2 ст. ложки какао.

Перемішати, щоб не було грудочок.

Тісто має бути консистенції негустої сметани.

Широку форму (26-28 см) змастити олією. Вливати в центр по черзі невеликі порції різного тіста (по столовій ложці). Не перемішувати!

Має бути такий результат, як на фото.

Випікати пиріг «Зебра» в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 190-200 °С протягом півгодини. Постійно поглядати. Якщо верх пирога вже пропечеться, а середина ще ні — можна накрити пиріг фольгою, зменшити температуру до 180 °С та випікати пиріг до готовності.

Пиріг «Зебра» можна їсти просто так або прошарувати збитою сметаною із цукром чи заварним кремом — буде дуже смачно!

Також ми писали про пиріг із твердим сиром і шинкою — легкий рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: