- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пиріг «Зебра» — простий і оригінальний рецепт із елементарних продуктів
Пиріг «Зебра» — простий і оригінальний рецепт із елементарних продуктів
Його можна їсти просто так або прошарувати збитою сметаною із цукром чи заварним кремом — у будь-якому разі буде дуже смачно!
Пиріг «Зебра» виглядає дуже оригінально, а при цьому готується надзвичайно просто і зі звичайних продуктів.
Інгредієнти:
яйця — 5 шт.;
цукор — 240-320 г;
масло вершкове — 150-200 г;
сметана — 200 мл;
сода — ½ ч. ложки;
борошно — 250-270 г;
какао — 2 ст. ложки.
Приготування.
Яйця збити з цукром до білої піни.
Розтопити вершкове масло.
Додати просіяне борошно, соду (можна погасити), розтоплене вершкове масло, що охололо, сметану і ретельно перемішати (краще міксером).
Тісто розділити на дві рівні частини. В одну частину додати 2 ст. ложки борошна.
В іншу 2 ст. ложки какао.
Перемішати, щоб не було грудочок.
Тісто має бути консистенції негустої сметани.
Широку форму (26-28 см) змастити олією. Вливати в центр по черзі невеликі порції різного тіста (по столовій ложці). Не перемішувати!
Має бути такий результат, як на фото.
Випікати пиріг «Зебра» в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 190-200 °С протягом півгодини. Постійно поглядати. Якщо верх пирога вже пропечеться, а середина ще ні — можна накрити пиріг фольгою, зменшити температуру до 180 °С та випікати пиріг до готовності.
Пиріг «Зебра» можна їсти просто так або прошарувати збитою сметаною із цукром чи заварним кремом — буде дуже смачно!
Також ми писали про пиріг із твердим сиром і шинкою — легкий рецепт.