Пиріг-перевертень — яблучно-грушева класика по-французьки 

1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Mbl.is

Ідеально карамелізовані фрукти та ніжне листкове тісто.

Це класичний французький пиріг, який вражає своїм виглядом і смаком. Карамелізовані фрукти та ніжне листкове тісто — ідеальне поєднання, що не залишить байдужим нікого.

Інгредієнти.

тверді яблука — 4-5 шт.;

груші — 2-3 шт.;

цукор — 150 г;

вершкове масло — 80 г;

тверде листкове тісто — 1 упаковка.

Приготування.

Розрізати яблука та груші навпіл, видалити серцевину та порізати на дольки.

На сковороді чи у формі для випікання, котру можна ставити на плиту, розтопити цукор. Коли він стане золотисто-коричневим, додати вершкове масло. Зменшити вогонь і добре перемішати, щоб вийшла однорідна карамель.

Акуратно викласти дольки яблук і груш у карамель, щільно притискаючи їх одна до одної. Готувати на невеликому вогні 5-7 хвилин, аби фрукти трохи розм’якшились.

Розкачати листкове тісто й накрити ним фрукти, акуратно підвертаючи краї тіста всередину форми.

Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 20-25 хвилин, поки тісто не стане золотисто-коричневим.

Дати пирогу охолонути 10-15 хвилин, а потім, накривши форму великою тарілкою, різко перевернути його. Будьте обережні з гарячою карамеллю!

Подавати пиріг теплим, за бажанням — із кулькою ванільного морозива.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: