Лікарі перерахували, які фрукти можна споживати людям із діабетом. До переліку увійшли цитрусові та кісточкові культури, які мають низький глікемічний індекс. Інші фрукти можуть зашкодити діабетикам, оскільки місять цукор у великій кількості.
Персики
Один персик має глікемічний індекс приблизно 42. Це допустима норма, яка не завдасть шкоди організму. Ці плоди є джерелом корисних і поживних речовин. Багаті на калій, клітковину та різні вітаміни.
Вишня
У вишні дуже низький показник глікемічного індексу — 20. Ця кісточкова культура має велику кількість антиоксидантів, вітаміну С і клітковини, які знижують метаболізм цукру.
Слива
Слива багата на вітаміни та мінерали. Її глікемічний індекс сягає позначки 40.
Апельсини
Глікемічний індекс в одному апельсині дорівнює 40. Завдяки клітковині, він повільно перетравлюється.
Яблука
Яблука зазвичай дуже солодкі, однак є сорти, які мають низький показник глікемічного індексу. Наприклад, Алкмене, Рамбур Еррера, Айдаред та ін. Яблука багаті також на мінерали та вітаміни.
Більше новин читайте на GreenPost.