Пухкі кекси з шоколадною серединкою — перевірений рецепт

1 хв на прочитання7 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Не треба бути кондитером, аби їх приготувати.

Солоденьке до кави чи просто потішити себе після важкого дня? Кекси з шоколадною начинкою — завжди виграшний варіант. І не треба бути кондитером, аби їх приготувати. Ось як приготувати кекси, щоб вони вийшли м’якенькі, як хмарка, і з сюрпризом всередині.

Інгредієнти:

борошно (краще просіяне) — 250 г;

цукор (дрібний) — 125 г;

розпушувач — 10 г;

сіль — дрібка;

яйце — 1 шт.;

молоко — 250 мл;

олія (без запаху) — 100 мл;

ванільний екстракт — 1 ч. л.;

шоколад або шоколадна паста — 100 г.

Приготування.

Розігріти духовку до 180 °C. Форми для кексів змастити олією чи вистелити паперовими вкладками.

У мисці змішати сухі інгредієнти: борошно (краще просіяти двічі — кекси вийдуть пухкіші), цукор, розпушувач і сіль. В іншій мисці збити яйце, додати молоко, олію й ваніль. А тепер — сухе до рідкого й перемішати ложкою (не міксером, щоб не зробити з тіста гуму).

Наповнити форми наполовину, додати шоколадну серединку, накрити ще трохи тістом зверху. Поставити в духовку на 20–25 хв, слідкуючи, щоб не пересушити — зубочистка має виходити сухою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: