- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пухкі кекси з шоколадною серединкою — перевірений рецепт
Пухкі кекси з шоколадною серединкою — перевірений рецепт
Не треба бути кондитером, аби їх приготувати.

Солоденьке до кави чи просто потішити себе після важкого дня? Кекси з шоколадною начинкою — завжди виграшний варіант. І не треба бути кондитером, аби їх приготувати. Ось як приготувати кекси, щоб вони вийшли м’якенькі, як хмарка, і з сюрпризом всередині.
Інгредієнти:
борошно (краще просіяне) — 250 г;
цукор (дрібний) — 125 г;
розпушувач — 10 г;
сіль — дрібка;
яйце — 1 шт.;
молоко — 250 мл;
олія (без запаху) — 100 мл;
ванільний екстракт — 1 ч. л.;
шоколад або шоколадна паста — 100 г.
Приготування.
Розігріти духовку до 180 °C. Форми для кексів змастити олією чи вистелити паперовими вкладками.
У мисці змішати сухі інгредієнти: борошно (краще просіяти двічі — кекси вийдуть пухкіші), цукор, розпушувач і сіль. В іншій мисці збити яйце, додати молоко, олію й ваніль. А тепер — сухе до рідкого й перемішати ложкою (не міксером, щоб не зробити з тіста гуму).
Наповнити форми наполовину, додати шоколадну серединку, накрити ще трохи тістом зверху. Поставити в духовку на 20–25 хв, слідкуючи, щоб не пересушити — зубочистка має виходити сухою.
Більше новин читайте на GreenPost.







