При класичному приготуванні пюре багато хто вважає, що без молока обійтися не вийде. Цей компонент надає страві приємного відтінку смаку і робить пюре ситнішим. Проте інколи хочеться внести різноманітність у звичне меню та поекспериментувати зі смаком.
У такому разі можна відмовитись від молока на користь інших компонентів.
Чим можна замінити продукт
Особливий відвар
Досвідчені господині завжди готують пюре так, що перед ним неможливо встояти. Багато в чому це заслуга правильного варіння. У воду з картоплею під час закипання можна додати й інші інгредієнти, які покращать смак страви. Тому можна додати цілу почищену цибулину, пару зубків часнику, парасольки кропу, прянощі, лавровий лист і запашний перець.
Після того як картопля готова, відвар не потрібно зливати – просто відцідіть його. Потім використовуйте як гідну альтернативу молоку.
Куряче яйце
Ще наші бабусі готували чудове пюре, здатне вразити будь-якого дегустатора своєю пишною текстурою. Найчастіше секрет полягав у тому, що до картоплі додавали сире куряче яйце. Продукт має бути домашнім (фермерським). Молоко при даній рецептурі вводити не має сенсу.
Сметана або масло
Техніка додавання цих продуктів однакова. Потрібно взяти частину води, в якій варилася картопля. Потім вводимо пару ложок якісної сметани або шматочок вершкового масла. Доводимо до однорідної консистенції та відправляємо у пюре. Смак вийде дуже цікавим та оригінальним.