Догори
Дати відгук

При переході лікаря до приватної практики пацієнт зможе отримувати медичні послуги безкоштовно

Але наразі це налагоджено лише з первинною ланкою.

1 хв на прочитання10 Серпня 2021, 15:24
Поділитись:

Якщо лікар пішов із державної поліклініки, відкривши власний кабінет, це не означає, що пацієнтам доведеться просто викладати кругленьку суму за те, що колись вони могли отримати безкоштовно.

PR-менеджерка мережі медичних коворкінгів Галя Матковська пояснює GreenPost, що одним із принципів медичної реформи є державно-приватне партнерство: лікар може почати приватну практику (по суті власну справу), але працювати з державою та отримувати від неї кошти за надані пацієнтам послуги.

Пацієнт може підписати декларацію з лікарем, який веде приватну практику, та отримувати безоплатні медичні послуги — консультації сімейного лікаря, гарантований пакет аналізів, направлення на безоплатні обстеження та рецепти за програмою «Доступні ліки».

І Національна служба здоров'я заплатить лікарю напряму за ці послуги за кожною декларацією. Відтак дохід лікаря зросте порівняно з найманою працею, а пацієнти так само отримають безоплатні медичні послуги.

«На жаль, поки це злагоджено працює лише на рівні первинної медичної допомоги, проте віримо, що вдасться реалізувати ринкові принципи фінансування і на рівні спеціалізованої допомоги», — сподівається Галя Матковська.

Також ми розповідали, що в нашій країні безкоштовне тільки «впарювання» непотрібних препаратів на навчанні — лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.