Простий яблучний пиріг — смак і аромат просто королівські

1 хв на прочитання23 Березня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Яблука найкраще брати кислуваті, а родзинки світлі.

Рецепт цього яблучного пирога до снаги навіть кулінарам-початківцям. А завдяки додатковим інгредієнтам смак і аромат у нього просто королівські. Яблука найкраще брати кислуваті, а родзинки світлі. Особливо цікавого пікантного відтінку надає апельсинова цедра.

Інгредієнти:

яблука — 5 середніх;

родзинки — 100 г;

волоські горіхи — 10 шт.;

цедра апельсина або лимона — 1 шт.;

яйця — 6 шт.;

цукор — 300 г;

рафінована олія — 250 мл;

борошно — 700 г;

розпушувач — 1,5 ч. л.;

кориця — 2 ч. л.;

цукрова пудра — для посипання.

Приготування.

Яблука почистити, порізати довільними шматочками.

Родзинки вимити в теплій воді та просушити.

Горіхи почистити та дрібно посікти.

Яйця збити з цукром у пишну піну, додати олію, борошно, змішане з розпушувачем, корицю, обережно вимішати. У тісто покласти яблука, родзинки та горіхи.

Глибоке деко з високими бортиками змазати маслом, притрусити борошном.

Вилити в деко тісто. Поставити в розігріту до 190 °C духовку. Випікати протягом 1 години.

Дістати пиріг, охолодити в формі, притрусити цукровою пудрою. Порізати на порційні шматочки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: