- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий яблучний пиріг — смак і аромат просто королівські
Простий яблучний пиріг — смак і аромат просто королівські
Яблука найкраще брати кислуваті, а родзинки світлі.

Рецепт цього яблучного пирога до снаги навіть кулінарам-початківцям. А завдяки додатковим інгредієнтам смак і аромат у нього просто королівські. Яблука найкраще брати кислуваті, а родзинки світлі. Особливо цікавого пікантного відтінку надає апельсинова цедра.
Інгредієнти:
яблука — 5 середніх;
родзинки — 100 г;
волоські горіхи — 10 шт.;
цедра апельсина або лимона — 1 шт.;
яйця — 6 шт.;
цукор — 300 г;
рафінована олія — 250 мл;
борошно — 700 г;
розпушувач — 1,5 ч. л.;
кориця — 2 ч. л.;
цукрова пудра — для посипання.
Приготування.
Яблука почистити, порізати довільними шматочками.
Родзинки вимити в теплій воді та просушити.
Горіхи почистити та дрібно посікти.
Яйця збити з цукром у пишну піну, додати олію, борошно, змішане з розпушувачем, корицю, обережно вимішати. У тісто покласти яблука, родзинки та горіхи.
Глибоке деко з високими бортиками змазати маслом, притрусити борошном.
Вилити в деко тісто. Поставити в розігріту до 190 °C духовку. Випікати протягом 1 години.
Дістати пиріг, охолодити в формі, притрусити цукровою пудрою. Порізати на порційні шматочки.
Більше новин читайте на GreenPost.







