Догори
Дати відгук

Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні

Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку

2 хв на прочитання21 Травня 2023, 23:50
Поділитись:

Рум’яні, пишні та дуже смачні пиріжки з м’ясом, хоча начинка може бути будь-якою, на Ваш смак. Тісто виходить дуже ніжне, пластичне, працюватиме з ним одне задоволення.

Нам знадобиться:

  • Борошно – 750-800 г
  • Молоко (тепле) – 500мл.
  • Дріжджі свіжі 15 г або сухі 1.5 ч. л.
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.

М’ясна начинка:

  • Фарш будь-який (у мене курячий) – 600 г
  • Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
  • Сіль та чорний перець (за смаком)
  • Покроковий рецепт приготування:
  • У миску вливаю тепле молоко, додаю цукор та сухі дріжджі, добре перемішуємо.
  • Залишаємо хвилин на 5. Коли бачу, що дріжджі починають активізуватися, готую далі. Додаю сіль, яйце, перемішую.
  • Частинами просіюємо борошно і замішую м’яке тісто. Борошна потрібно приблизно 750-800 г.
  • Додати 2 ст. л. олії, ще раз тісто обім’яти.
  • Накрити плівкою і дати піднятися у теплому місці від 40 до 60 хвилин. Час може відрізнятися, це залежить від температури вашої кухні.
  • Якщо в кімнаті прохолодно можна відправити тісто в трохи прогріту духовку. Тісто підніметься і я відразу буду готувати.
  • Працюємо без борошна, лише трохи змащую робочу поверхню та руки олією.
  • Тісто ділю на рівні частини (+/-) 60 г, виходить 22 заготовки. Добре розтягую тісто в корж руками, в центр кладу начинку.
  • Збираємо тісто в мішечок.
  • Перевертаємо і ще трохи приминаю, роблячи заготовку більш плоскою. Так ліплю всі пиріжки та накриваю плівкою.
  • Смажемо у великій кількості олії, воно має “доходити” приблизно до середини пиріжка.
  • Викладаємо спочатку пиріжки швом вниз у розігріту олію.
  • Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку. У процесі смаження постійно перевертаю туди-сюди. Орієнтуйтеся по своїй плиті та сковороді.
  • Гарячі пиріжки викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
  • Пиріжки вийшли пишними та м’якими, повітряними та апетитними. Всім смачного.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитання5 годин тому
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання5 годин тому
Рецепт приготування Закуска Швидка страва
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитання8 годин тому
Розведення гусей на Полтавщині Прибутковий бізнес
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитання8 годин тому
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитання11 годин тому
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитання18 годин тому
Міністра агрополітики підозрюють у незаконному заволодінні державною землею на майже 300 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Ароматні та м’які бананові булочки до кави або чаю: легкий рецепт випічки
1 хв на прочитанняВчора