Догори
Дати відгук

Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні

Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку

2 хв на прочитання21 Травня 2023, 23:50
Поділитись:

Рум’яні, пишні та дуже смачні пиріжки з м’ясом, хоча начинка може бути будь-якою, на Ваш смак. Тісто виходить дуже ніжне, пластичне, працюватиме з ним одне задоволення.

Нам знадобиться:

  • Борошно – 750-800 г
  • Молоко (тепле) – 500мл.
  • Дріжджі свіжі 15 г або сухі 1.5 ч. л.
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.

М’ясна начинка:

  • Фарш будь-який (у мене курячий) – 600 г
  • Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
  • Сіль та чорний перець (за смаком)
  • Покроковий рецепт приготування:
  • У миску вливаю тепле молоко, додаю цукор та сухі дріжджі, добре перемішуємо.
  • Залишаємо хвилин на 5. Коли бачу, що дріжджі починають активізуватися, готую далі. Додаю сіль, яйце, перемішую.
  • Частинами просіюємо борошно і замішую м’яке тісто. Борошна потрібно приблизно 750-800 г.
  • Додати 2 ст. л. олії, ще раз тісто обім’яти.
  • Накрити плівкою і дати піднятися у теплому місці від 40 до 60 хвилин. Час може відрізнятися, це залежить від температури вашої кухні.
  • Якщо в кімнаті прохолодно можна відправити тісто в трохи прогріту духовку. Тісто підніметься і я відразу буду готувати.
  • Працюємо без борошна, лише трохи змащую робочу поверхню та руки олією.
  • Тісто ділю на рівні частини (+/-) 60 г, виходить 22 заготовки. Добре розтягую тісто в корж руками, в центр кладу начинку.
  • Збираємо тісто в мішечок.
  • Перевертаємо і ще трохи приминаю, роблячи заготовку більш плоскою. Так ліплю всі пиріжки та накриваю плівкою.
  • Смажемо у великій кількості олії, воно має “доходити” приблизно до середини пиріжка.
  • Викладаємо спочатку пиріжки швом вниз у розігріту олію.
  • Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку. У процесі смаження постійно перевертаю туди-сюди. Орієнтуйтеся по своїй плиті та сковороді.
  • Гарячі пиріжки викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
  • Пиріжки вийшли пишними та м’якими, повітряними та апетитними. Всім смачного.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання8 годин тому
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання9 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання10 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання16 годин тому
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025