- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні
Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні
Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку
Рум’яні, пишні та дуже смачні пиріжки з м’ясом, хоча начинка може бути будь-якою, на Ваш смак. Тісто виходить дуже ніжне, пластичне, працюватиме з ним одне задоволення.
Нам знадобиться:
- Борошно – 750-800 г
- Молоко (тепле) – 500мл.
- Дріжджі свіжі 15 г або сухі 1.5 ч. л.
- Яйце 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
М’ясна начинка:
- Фарш будь-який (у мене курячий) – 600 г
- Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
- Сіль та чорний перець (за смаком)
- Покроковий рецепт приготування:
- У миску вливаю тепле молоко, додаю цукор та сухі дріжджі, добре перемішуємо.
- Залишаємо хвилин на 5. Коли бачу, що дріжджі починають активізуватися, готую далі. Додаю сіль, яйце, перемішую.
- Частинами просіюємо борошно і замішую м’яке тісто. Борошна потрібно приблизно 750-800 г.
- Додати 2 ст. л. олії, ще раз тісто обім’яти.
- Накрити плівкою і дати піднятися у теплому місці від 40 до 60 хвилин. Час може відрізнятися, це залежить від температури вашої кухні.
- Якщо в кімнаті прохолодно можна відправити тісто в трохи прогріту духовку. Тісто підніметься і я відразу буду готувати.
- Працюємо без борошна, лише трохи змащую робочу поверхню та руки олією.
- Тісто ділю на рівні частини (+/-) 60 г, виходить 22 заготовки. Добре розтягую тісто в корж руками, в центр кладу начинку.
- Збираємо тісто в мішечок.
- Перевертаємо і ще трохи приминаю, роблячи заготовку більш плоскою. Так ліплю всі пиріжки та накриваю плівкою.
- Смажемо у великій кількості олії, воно має “доходити” приблизно до середини пиріжка.
- Викладаємо спочатку пиріжки швом вниз у розігріту олію.
- Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку. У процесі смаження постійно перевертаю туди-сюди. Орієнтуйтеся по своїй плиті та сковороді.
- Гарячі пиріжки викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
- Пиріжки вийшли пишними та м’якими, повітряними та апетитними. Всім смачного.
Більше з розділу Агро
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
Данія засадить лісом 15% своїх сільгоспугідь
У ДАР з'явиться система оповіщення для бджолярів - Мінагро
Інвестиції у рибне господарство: Рада ухвалила відповідний закон
Млинці «Тануть у роті» — покроковий рецепт
Україна через слабкий врожай потребує імпорту картоплі
Віталій Коваль: у держбюджеті-2025 рік на агросектор заклали майже 8 млрд грн
Більше з GreenPost
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
На Одещині - спалах АЧС
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок