- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні
Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні
Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку
Рум’яні, пишні та дуже смачні пиріжки з м’ясом, хоча начинка може бути будь-якою, на Ваш смак. Тісто виходить дуже ніжне, пластичне, працюватиме з ним одне задоволення.
Нам знадобиться:
- Борошно – 750-800 г
- Молоко (тепле) – 500мл.
- Дріжджі свіжі 15 г або сухі 1.5 ч. л.
- Яйце 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
М’ясна начинка:
- Фарш будь-який (у мене курячий) – 600 г
- Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
- Сіль та чорний перець (за смаком)
- Покроковий рецепт приготування:
- У миску вливаю тепле молоко, додаю цукор та сухі дріжджі, добре перемішуємо.
- Залишаємо хвилин на 5. Коли бачу, що дріжджі починають активізуватися, готую далі. Додаю сіль, яйце, перемішую.
- Частинами просіюємо борошно і замішую м’яке тісто. Борошна потрібно приблизно 750-800 г.
- Додати 2 ст. л. олії, ще раз тісто обім’яти.
- Накрити плівкою і дати піднятися у теплому місці від 40 до 60 хвилин. Час може відрізнятися, це залежить від температури вашої кухні.
- Якщо в кімнаті прохолодно можна відправити тісто в трохи прогріту духовку. Тісто підніметься і я відразу буду готувати.
- Працюємо без борошна, лише трохи змащую робочу поверхню та руки олією.
- Тісто ділю на рівні частини (+/-) 60 г, виходить 22 заготовки. Добре розтягую тісто в корж руками, в центр кладу начинку.
- Збираємо тісто в мішечок.
- Перевертаємо і ще трохи приминаю, роблячи заготовку більш плоскою. Так ліплю всі пиріжки та накриваю плівкою.
- Смажемо у великій кількості олії, воно має “доходити” приблизно до середини пиріжка.
- Викладаємо спочатку пиріжки швом вниз у розігріту олію.
- Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку. У процесі смаження постійно перевертаю туди-сюди. Орієнтуйтеся по своїй плиті та сковороді.
- Гарячі пиріжки викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
- Пиріжки вийшли пишними та м’якими, повітряними та апетитними. Всім смачного.
Більше з розділу Агро
На Одещині відроджують легендарні чумацькі шляхи та туристичні маршрути
3 хв на прочитання12 годин тому
Кінець Шампанського: українське виноробство без географічних назв ЄС
1 хв на прочитання08 Грудня 2025
Печі для піци: роль у професійній кухні
5 хв на прочитання08 Грудня 2025
В Україні посилюють контроль за земельним податком
1 хв на прочитання08 Грудня 2025
Кабмін запровадив щомісячний моніторинг експорту сої та ріпаку
1 хв на прочитання08 Грудня 2025
Як зберігати продукти під час відключень світла
2 хв на прочитання07 Грудня 2025
Від магнетрону до радарів до розігріву вечері: святкуємо день мікрохвильовки
2 хв на прочитання06 Грудня 2025
Експорт агропродукції України зріс до 5 мільйонів тонн у листопаді
1 хв на прочитання05 Грудня 2025
Більше з GreenPost
Міжнародний день гір: чому гірські екосистеми — наш спільний світовий скарб (фото)
4 хв на прочитання11 Грудня 2025
Екс-чиновника Міноборони підозрюють у незаконному продажу списаних військових кораблів
1 хв на прочитаннягодина тому
Митні пільги в Україні: імпорт електромобілів сягнув 3 млрд грн у листопаді 2025
2 хв на прочитання2 години тому
Екологічна катастрофа на Одещині: в Овідіополі у повітря злетіло 20 тонн токсинів
1 хв на прочитання3 години тому
В Україні розслідують випадки фальшивих психіатричних діагнозів для отримання 20 тис. грн допомоги
2 хв на прочитання5 годин тому
Уряд забезпечив 60 мільярдів злотих для будівництва першої АЕС у Польщі
2 хв на прочитання6 годин тому
Затверджено правила надання онлайн-підтримки у сфері психічного здоров'я через відеозв’язок та телефон
3 хв на прочитання7 годин тому
Екіпаж судна, що працювало на "тіньовий" флот РФ, підозрюється у держзраді та фінансуванні агресії
2 хв на прочитання8 годин тому

