- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні
Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні
Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку
Рум’яні, пишні та дуже смачні пиріжки з м’ясом, хоча начинка може бути будь-якою, на Ваш смак. Тісто виходить дуже ніжне, пластичне, працюватиме з ним одне задоволення.
Нам знадобиться:
- Борошно – 750-800 г
- Молоко (тепле) – 500мл.
- Дріжджі свіжі 15 г або сухі 1.5 ч. л.
- Яйце 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
М’ясна начинка:
- Фарш будь-який (у мене курячий) – 600 г
- Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
- Сіль та чорний перець (за смаком)
- Покроковий рецепт приготування:
- У миску вливаю тепле молоко, додаю цукор та сухі дріжджі, добре перемішуємо.
- Залишаємо хвилин на 5. Коли бачу, що дріжджі починають активізуватися, готую далі. Додаю сіль, яйце, перемішую.
- Частинами просіюємо борошно і замішую м’яке тісто. Борошна потрібно приблизно 750-800 г.
- Додати 2 ст. л. олії, ще раз тісто обім’яти.
- Накрити плівкою і дати піднятися у теплому місці від 40 до 60 хвилин. Час може відрізнятися, це залежить від температури вашої кухні.
- Якщо в кімнаті прохолодно можна відправити тісто в трохи прогріту духовку. Тісто підніметься і я відразу буду готувати.
- Працюємо без борошна, лише трохи змащую робочу поверхню та руки олією.
- Тісто ділю на рівні частини (+/-) 60 г, виходить 22 заготовки. Добре розтягую тісто в корж руками, в центр кладу начинку.
- Збираємо тісто в мішечок.
- Перевертаємо і ще трохи приминаю, роблячи заготовку більш плоскою. Так ліплю всі пиріжки та накриваю плівкою.
- Смажемо у великій кількості олії, воно має “доходити” приблизно до середини пиріжка.
- Викладаємо спочатку пиріжки швом вниз у розігріту олію.
- Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку. У процесі смаження постійно перевертаю туди-сюди. Орієнтуйтеся по своїй плиті та сковороді.
- Гарячі пиріжки викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
- Пиріжки вийшли пишними та м’якими, повітряними та апетитними. Всім смачного.
Більше з розділу Агро
Ціни на причорноморську пшеницю знизилися після нового тендеру Алжиру
1 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті вилучили фальсифікованих підакцизних товарів на 2 мільйони гривень
1 хв на прочитанняВчора
Україна готується експортувати яловичину до Великої Британії
1 хв на прочитанняВчора
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Податковий контроль в агробізнесі: провідне підприємство сплатило 70 млн грн після перевірки ДПС
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Неймовірно смачна квашена капуста з медом: рецепт, який зберігає твердість
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Соняшникова олія дорожчає на тлі обмеженої пропозиції
3 хв на прочитання22 Жовтня 2025
У Лондоні пограбували фуру з українським вином Chateau Chizay (ФОТО)
1 хв на прочитання22 Жовтня 2025
Більше з GreenPost
Коли кістковий мозок зраджує: 25 жовтня — день, щоб говорити про MDS
2 хв на прочитання49 хвилин тому
Головне завдання 2026 року: як прожити його максимально усвідомлено
3 хв на прочитанняВчора
Уряд виділив 8.4 млрд грн "Нафтогазу" на закупівлю імпортованого газу
1 хв на прочитанняВчора
На Одеському пляжі «Чайка» виявили несанкціоновану трубу зі скидом забруднених вод
1 хв на прочитанняВчора
Як знайти ідеальні презервативи для себе
2 хв на прочитанняВчора
Поліомієліт: ризик спалаху в Україні через низький рівень вакцинації
3 хв на прочитанняВчора
Комітет Ради вітає недопуск РФ і Білорусі до XV Зимових Паралімпійських Ігор
1 хв на прочитанняВчора
ДБР викрило лікарів ВЛК в Одесі: «липові» довідки для ухилення від мобілізації
1 хв на прочитанняВчора

