- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні
Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні
Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку

Рум’яні, пишні та дуже смачні пиріжки з м’ясом, хоча начинка може бути будь-якою, на Ваш смак. Тісто виходить дуже ніжне, пластичне, працюватиме з ним одне задоволення.
Нам знадобиться:
- Борошно – 750-800 г
- Молоко (тепле) – 500мл.
- Дріжджі свіжі 15 г або сухі 1.5 ч. л.
- Яйце 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
М’ясна начинка:
- Фарш будь-який (у мене курячий) – 600 г
- Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
- Сіль та чорний перець (за смаком)
- Покроковий рецепт приготування:
- У миску вливаю тепле молоко, додаю цукор та сухі дріжджі, добре перемішуємо.
- Залишаємо хвилин на 5. Коли бачу, що дріжджі починають активізуватися, готую далі. Додаю сіль, яйце, перемішую.
- Частинами просіюємо борошно і замішую м’яке тісто. Борошна потрібно приблизно 750-800 г.
- Додати 2 ст. л. олії, ще раз тісто обім’яти.
- Накрити плівкою і дати піднятися у теплому місці від 40 до 60 хвилин. Час може відрізнятися, це залежить від температури вашої кухні.
- Якщо в кімнаті прохолодно можна відправити тісто в трохи прогріту духовку. Тісто підніметься і я відразу буду готувати.
- Працюємо без борошна, лише трохи змащую робочу поверхню та руки олією.
- Тісто ділю на рівні частини (+/-) 60 г, виходить 22 заготовки. Добре розтягую тісто в корж руками, в центр кладу начинку.
- Збираємо тісто в мішечок.
- Перевертаємо і ще трохи приминаю, роблячи заготовку більш плоскою. Так ліплю всі пиріжки та накриваю плівкою.
- Смажемо у великій кількості олії, воно має “доходити” приблизно до середини пиріжка.
- Викладаємо спочатку пиріжки швом вниз у розігріту олію.
- Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку. У процесі смаження постійно перевертаю туди-сюди. Орієнтуйтеся по своїй плиті та сковороді.
- Гарячі пиріжки викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
- Пиріжки вийшли пишними та м’якими, повітряними та апетитними. Всім смачного.
Актуально
Більше з розділу Агро

Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитанняВчора

Президент підписав закон, що змінить правила рибного ринку в Україні
1 хв на прочитанняВчора

На Донеччині деревину з вигорілих лісів використають для фортифікацій - Шмигаль
1 хв на прочитанняВчора

ЄС погодив нову угоду з Україною щодо агроекспорту: що змінилося
3 хв на прочитанняВчора
Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин
1 хв на прочитання02 Липня 2025
Нашестя сарани на Одещині: поля в Болградському районі атакують шкідники
1 хв на прочитання02 Липня 2025
На Одещині засудили трьох рибалок за незаконний вилов
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Жнива під обстрілами та заморозками: як проходить збиральна кампанія на Запоріжжі
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Більше з GreenPost

Досліди на тваринах. Що насправді відбувається з тваринами у лабораторіях?
4 хв на прочитаннягодина тому

Європейський Союз планує зменшити викиди CO2 на 90 % до 2040 року. Чи можливо?
5 хв на прочитання3 години тому

Навчають чи дезорієнтують? Вплив рілсов на логіку та пам'ять
4 хв на прочитання3 години тому

Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання8 годин тому
«Гарячий атом» — Швейцарія зупинила блок АЕС через аномальну спеку
2 хв на прочитання8 годин тому
У повітрі біля епіцентру вибуху на Житомирщині зафіксовано перевищення шкідливих речовин
1 хв на прочитанняВчора
У румунських Карпатах ведмідь на смерть загриз туриста-мотоцикліста
1 хв на прочитанняВчора
Найкращим атлетом України став лучанин із синдромом Дауна Валентин Новосад
2 хв на прочитанняВчора