- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні
Простий рецепт як у "90-ті": пиріжки з м’ясом, м’які та дуже смачні
Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку

Рум’яні, пишні та дуже смачні пиріжки з м’ясом, хоча начинка може бути будь-якою, на Ваш смак. Тісто виходить дуже ніжне, пластичне, працюватиме з ним одне задоволення.
Нам знадобиться:
- Борошно – 750-800 г
- Молоко (тепле) – 500мл.
- Дріжджі свіжі 15 г або сухі 1.5 ч. л.
- Яйце 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
М’ясна начинка:
- Фарш будь-який (у мене курячий) – 600 г
- Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
- Сіль та чорний перець (за смаком)
- Покроковий рецепт приготування:
- У миску вливаю тепле молоко, додаю цукор та сухі дріжджі, добре перемішуємо.
- Залишаємо хвилин на 5. Коли бачу, що дріжджі починають активізуватися, готую далі. Додаю сіль, яйце, перемішую.
- Частинами просіюємо борошно і замішую м’яке тісто. Борошна потрібно приблизно 750-800 г.
- Додати 2 ст. л. олії, ще раз тісто обім’яти.
- Накрити плівкою і дати піднятися у теплому місці від 40 до 60 хвилин. Час може відрізнятися, це залежить від температури вашої кухні.
- Якщо в кімнаті прохолодно можна відправити тісто в трохи прогріту духовку. Тісто підніметься і я відразу буду готувати.
- Працюємо без борошна, лише трохи змащую робочу поверхню та руки олією.
- Тісто ділю на рівні частини (+/-) 60 г, виходить 22 заготовки. Добре розтягую тісто в корж руками, в центр кладу начинку.
- Збираємо тісто в мішечок.
- Перевертаємо і ще трохи приминаю, роблячи заготовку більш плоскою. Так ліплю всі пиріжки та накриваю плівкою.
- Смажемо у великій кількості олії, воно має “доходити” приблизно до середини пиріжка.
- Викладаємо спочатку пиріжки швом вниз у розігріту олію.
- Смажемо на вогні нижче за середній по 5-6 хвилин з кожного боку. У процесі смаження постійно перевертаю туди-сюди. Орієнтуйтеся по своїй плиті та сковороді.
- Гарячі пиріжки викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
- Пиріжки вийшли пишними та м’якими, повітряними та апетитними. Всім смачного.
Більше з розділу Агро

Місяць — найкращий садівник? Як космічні ритми впливають на ваш урожай
2 хв на прочитання11 годин тому

Натуральний твердий сир за 15 хвилин: простий рецепт у мікрохвильовці
1 хв на прочитанняВчора

Амброзія: небезпека для здоров'я та врожаю. Як захиститися від алергії та знищити бур’ян
2 хв на прочитанняВчора

Керівництво Одеського морпорту підозрюють у змові з бізнесменом для розтрати понад 8 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Понад 200 постраждалих громад забезпечили насінням овочів
1 хв на прочитанняВчора
День пасічника: Україна вшановує хранителів давніх медових традицій
2 хв на прочитанняВчора
Директорку підрозділу Черкаської міськради підозрюють у розтраті понад 3,2 млн грн на закупівлі продуктових наборів
1 хв на прочитання18 Серпня 2025
9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 хв на прочитання18 Серпня 2025
Більше з GreenPost

Масштабна зачистка на Миколаївщині: 20 посадовцям оголосили підозри у розкраданнях на 364 млн грн
2 хв на прочитання2 години тому

Свято для всіх: 20 серпня – офіційний привід полінуватися
2 хв на прочитання2 години тому

Від вазона до газона: як сансевієрія стала неочікуваною окрасою ділянок
2 хв на прочитання4 години тому

Кровопивці під прикриттям: усе, що ви не знали (або боялися запитати) про москітів
2 хв на прочитання5 годин тому
Лісова золота таємниця: варення з шишок
1 хв на прочитання9 годин тому
Посадовців лікарні підозрюють у розтраті 20 млн грн, виділених на лікування немовлят
1 хв на прочитанняВчора
Гороскоп кохання на 20 серпня: що 27-й місячний день принесе вашим стосункам
2 хв на прочитанняВчора
Українець встановив світовий рекорд, перепливши Ла-Манш на спині
1 хв на прочитанняВчора