Приготування торта вимагає неабияких знань у кондитерській справі, фізичних зусиль та таланту, а тому домогосподарки часто звертаються до спеціалістів.
Як би дивно не звучало це твердження, але швидко приготувати торт і подати його, наприклад, до вечірнього чаю у звичайнісінький день зможе будь-яка господиня. Немає необхідності годинами стояти біля плити, запасатися наперед різноманітними інгредієнтами, з яких створюються кулінарні шедеври для особливих випадків. Смачно почастувати сім’ю і гостей, що несподівано прийшли, можна, використавши відмінні рецепти тортів, що готуються на швидку руку.
Усі звикли до того, що святковий торт треба обов’язково випікати у духовці, чекати, коли охолонуть коржі, і лише потім прикрашати його. Але як бути, якщо залишилося мало часу на підготовку святкового чаювання, і гості вже починають збиратися, а ще немає головного десерту? У цьому випадку чудовим виходом буде приготувати торт, якому зовсім не потрібна випічка. Печиво, пряники, крекери, зефір можуть стати чудовою основою найсмачнішого торта. Варто лише з’єднати їх у єдине ціле, використавши будь-яке варення, додавши фрукти та шоколад, щоб вийшов оригінальний та смачний тортик. Або, наприклад, сирний торт із фруктами та желатином. Цей дивовижний кулінарний шедевр також не потрібно випікати.
Змішати ряжанку, цукор (його кількість можна регулювати на свій смак) і какао (рекомендую просіяти через сито).
Швидкорозчинний желатин залити гарячою водою і розмішати його до повного розчинення. Додати через сито до ряжанки.
Масу збити міксером. Розливаємо формами і відправляємо в холодильник на 3 години для застигання. За бажанням у масу можна додати подрібнені горіхи або фрукти. Таким чином десерт отримає незабутній шарм та аромат.
Для того, щоб торт мав красивий вигляд посипаємо його какао-порошком, горіхами, свіжими фруктами або сухофруктами, також можна використати шоколадний або карамельний топінг чи свіжу шоколадну стружку.