Продукти, які підсилюють симптоми артриту
Особливо уважно продукти потрібно вибирати людям з артритом.
Артрит має аутоімунний характер. В організмі виникає запалення, що зачіпає суглоби. Як наслідок, виникають болючі симптоми, набряки, труднощі з рухливістю. Сьогодні артрит невиліковний. Щоб уникнути загострень, доводиться контролювати свій спосіб життя.
Згідно з наявними даними, людям з ревматоїдним артритом може допомагати відмова від певних продуктів. Це зменшує випадки загострення з болем або навіть припиняє їх. Продукти, про які йдеться, можуть посилювати суглобове запалення через дію соланіну, що міститься в них.
У літньому віці та в період постменопаузи людям з артритом краще виключити продукти із соланіном або обмежити їхнє вживання.
Найпоширенішими провокаторами болю є помідори та яблука, до складу яких входить вищеназваний соланін.
Слід сказати, що не всі науковці підтримують твердження про здатність продуктів із соланіном викликати запалення. У той же час є свідчення пацієнтів з артритом про погіршення симптомів захворювання після вживання овочів, фруктів, що належать до сімейства пасльонових. Ці рослинні продукти містять соланін.