Калій — один із найважливіших мінералів, який необхідний усім тканинам організму. Його іноді називають електролітом, тому що він несе невеликий електричний заряд, який активує різні функції клітин і нервів. Сьогодні ми перерахуємо продукти, багаті калієм, щоб жодна клітина не втратила безцінну вологу.
Насправді важко знайти продукти, в яких немає калію. Мінерал необхідний для нормального функціонування серця, нирок, м'язів і нервів. Низький рівень калію може підвищити кров'яний тиск, збільшити ризик утворення каменів у нирках і навіть вивести кальцій із кісток.
Калій широко доступний у багатьох продуктах, особливо у фруктах і овочах. Листова зелень, боби, горіхи та крохмалисті овочі, такі як кабачки, є багатими його джерелами.
Відмінним джерелом калію дієтологи та лікарі називають картоплю. Найкорисніша вона в запеченому вигляді, оскільки в її шкірці міститься велика кількість цієї речовини. В одній такій картоплині може міститися близько 941 мг калію.
Міститься він і в таких продуктах:
Зверніть увагу, що в деяких ситуаціях надлишок калію може призвести до слабкості, нудоти, задишки, прискореного серцебиття і болю в грудях.
Важливо, щоб харчування залишалося збалансованим, а вживання будь-яких добавок було узгодженим із сімейним лікарем.