Догори
Дати відгук

Продукти, які допоможуть краще виспатися вночі

Є цілий ряд продуктів, що сприяє поліпшенню нічного сну.

3 хв на прочитання09 Березня 2024, 23:50
Що з'їсти щоб краще виспатися вночі Що з'їсти щоб краще виспатися вночі
Поділитись:

Якщо ви маєте розлади сну, дуже важливо переглянути свій раціон та додати до нього ті продукти, які допоможуть подолати безсоння та покращать якість нічного відпочинку.

1. Молоко

Склянка теплого молока перед сном допоможе заспокоїти нерви та розслабитися. У цьому молочному продукті міститься велика кількість незамінної амінокислоти триптофану, яка допомагає боротися з надмірною нервозністю.

Ви можете підсолодити молоко медом для покращення смаку.

2. Банани

Цей смачний фрукт забезпечує організм усіма необхідними поживними речовинами та поповнює запаси енергії. Ба більше, вчені вже давно виявили його неймовірну здатність боротися з розладами сну.

Своїми властивостями банани завдячують високому вмісту магнію та калію. Ці речовини сприяють розслабленню м’язів та зняттю напруги. Саме тому більшість спортсменів регулярно вживають банани, адже цей фрукт є незамінним для профілактики та усунення спазмів.

Мабуть, вам відомо, що за якість сну відповідає гормон серотонін. Якщо хочете підвищити рівень серотоніну в організмі, обирайте замість калорійних десертів смачний та корисний банан.

3. Мигдаль

Не лише мигдаль, але й інші сорти горіхів, забезпечують довготривале відчуття ситості та поповнюють запаси енергії в організмі. До того ж, мигдаль має високий вміст магнію, який сприяє розслабленню м’язів.

Мигдаль є не лише одним з найефективніших продуктів від безсоння, але й натуральним засобом для профілактики спазмів та зменшення больових відчуттів. Ба більше, його радять регулярно вживати для коригування рівня цукру у крові.

Не забувайте, що баланс рівня глюкози у крові безпосередньо впливає на активність мозку.

Жменя мигдалю на вечерю допоможе вам безтурботно спати впродовж усієї ночі.

Завжди обирайте лише натуральні горіхи, адже саме вони містять корисні жири та стимулюють вироблення мелатоніну. Горішки у цукровій оболонці або з іншими додатками купувати не варто, бо вони не лише не дадуть бажаного ефекту, а ще й негативно вплинуть на фігуру.

4. Вишня

Ці маленькі червоні ягідки, які так часто використовують для приготування смачних десертів, мають високий вміст мелатоніну. Саме тому вишні неодмінно потрібно включити до раціону, якщо ви страждаєте від розладів сну.

Якщо ви не любите свіжі вишні, радимо приготувати з них сік та посипати його горішками. Підсолодити напій можна цукром або медом.

5. Вироби з цільного зерна

Натуральні вироби з цільного зерна не лише допомагають заснути, але й покращують якість сну. Якщо ви довго страждаєте від безсоння, радимо вам неодмінно додати ці продукти до свого раціону.

Ви можете також додавати насіння або пластівці з цільного зерна до йогурту на ланч. Так ви зможете підняти рівень серотоніну в організмі, і коли настане ніч, ви спатимете спокійно аж до ранку.

6. Шоколад

Це теж корисний перекус, але головне не їсти відразу багато. Краще вибирати гіркий або темний шоколад, тому що у ньому не так багато калорій, як, наприклад, у молочному.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.