Догори
Дати відгук

Президенту НААН загрожує до 12 років позбавлення волі: обвинувачується за двома статтями

Обвинувальний акт направлено до суду.

2 хв на прочитання30 Серпня 2021, 16:00
Фото: Нацполіція Фото: Нацполіція
Поділитись:

Слідчі Нацполіції скерували до суду обвинувальний акт щодо президента НААН за отримання неправомірної вигоди. За двома фактами отримання хабарів обвинуваченому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.  Про це повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Нацполіції України, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводження працівників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням президента Національної академії аграрних наук України в отриманні ним неправомірної вигоди.

Президент НААН України обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди у вигляді безоплатного користування елітним автомобілем за включення керівника одного зі структурних підрозділів НААН до списку претендентів на заміщення вакансій академіків НААН та подальшу передачу відповідних матеріалів на розгляд Президії НААН. 

Також фігурант обвинувачується у вимаганні неправомірної вигоди в розмірі 4 мільйонів гривень від одного із суб’єктів господарської діяльності на користь підконтрольного підприємства за невчинення ним дій щодо зміни керівника одного державних сільськогосподарських підприємств, які входять до структури НААН, а також надання можливості у подальшому продовження фінансово-господарських взаємовідносин між цим суб’єктом господарської діяльності та вказаним державним підприємством, які склалися на підставі раніше укладених договорів з надання послуг щодо обробітку землі.

27 серпня, обвинувальний акт у відношенні президента НААН направлено до суду.

Відповідно до ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що раніше суд обрав запобіжний захід посадовцю — заставу у розмірі понад 1,3 млн грн.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання51 хвилину тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання3 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання4 години тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора