Салати із хрусткими хлібними сухариками з’явилися на наших столах із приходом на наші домашні кухні знаменитого салату «Цезар». До речі, якщо ви думаєте, що ця страва названа на честь Гая Юлія Цезаря, то помиляєтесь. Винахід, як і ім’я, належить американському кухарю італійського походження Цезарю Кардіні, який у 20-40-х роках XX ст. володів кількома ресторанами у мексиканському місті Тіхуана. За легендою, свій перший «Цезар» Кардіні приготував на День Незалежності США, коли на кухні майже нічого не залишилося, окрім листя салату та хліба, а відвідувачі вимагали їжі. Ось як повторити цей рецепт удома.
Інгредієнти:
салат Ромен — 200 г;
пармезан — 50–70 г;
батон — 100 г;
олія — 3 ст. л.;
часник — 2 зубчики;
яйце — 1 шт.;
гірчиця міцна столова — 1 ч. л.;
лимонний сік — 1 ст. л.;
оливкова олія — 3 ст. л.;
вустерський соус — 1 ч. л.;
сіль, перець — до смаку.
Приготування.
Для соусу в невеликій каструльці закип’ятити воду, покласти туди сире яйце й відразу зняти з вогню. Потримати яйце у гарячій воді протягом хвилини, дістати, остудити протягом 15 хвилин.
Яйце розбити в миску, додати гірчицю й лимонний сік. Збити у блендері. Додати олію, знову збити, додати вустерський соус, посолити, поперчити, перемішати до однорідності.
Пармезан натерти на тертці.
Листя салату порвати руками, додати соус.
Покласти сухарики, перемішати.
Салат викласти на тарілку, посипати тертим пармезаном і відразу подавати.
Більше новин читайте на GreenPost.