Правильне харчування здатне врятувати від поширеної смертельної хвороби
Фахівці з'ясували, що у пацієнтів із розсіяним склерозом знижений рівень олеїнової кислоти, яка міститься в маслі, м'ясі (яловичині, курці та свинині), сирі, горіхах, насінні соняшнику, яйцях, макаронах, молоці, оливках і авокадо.
Вчені Єльського Університету США показали, що дефіцит певної жирної кислоти в організмі може викликати аномальну реакцію імунної системи, що призводить до розсіяного склерозу — важкого невиліковного захворювання, за якого руйнуються оболонки нервових волокон. Про можливий спосіб уникнути аутоімунного порушення повідомляється в пресрелізі на EurekAlert.
Фахівці з'ясували, що у пацієнтів із розсіяним склерозом знижений рівень олеїнової кислоти, яка міститься в маслі, м'ясі (яловичині, курці та свинині), сирі, горіхах, насінні соняшнику, яйцях, макаронах, молоці, оливках і авокадо. Брак кислоти призводить до втрати метаболічних сенсорів, які активують Т-клітини, що опосередковують реакцію імунної системи на інфекційне захворювання.
Таким чином, вживання їжі з олеїновою кислотою, можливо, є порятунком від небезпечного аутоімунного захворювання, хоча це необхідно підтвердити у подальших дослідженнях.
До слова, прискорене серцебиття може бути спричинене різними порушеннями здоров'я. Доктор медичних наук, кардіолог Юрій Кремньов стверджує, що епізоди прискореного серцебиття у людини — це привід для відвідин фахівця та консультації з ним: можливо, медик призначить спеціальну перевірку стану серця.