Догори
Дати відгук

Показник небезпечних хвороб: про що може свідчити постійне бажання спати

У разі наявності симптому зверніть увагу на своє здоров'я

1 хв на прочитання25 Липня 2024, 06:50
Симптоми Небезпечні хвороби Сонливість Симптоми Небезпечні хвороби Сонливість
Поділитись:

Ірина Терещенко, лікарка, розповіла, про що може свідчити постійна сонливість. За її словами, втома може бути ознакою небезпечного захворювання.

Про що свідчить бажання спати?

Якщо людині постійно хочеться спати чи відпочивати, це може означати, що у неї розвивається діабет. Також ознаками хвороби можуть бути спрага та погане загоєння ран. 

Крім того, постійна сонливість може бути ознакою анемії, адже у такому випадку у крові рівень заліза знижується, а мозку не вистачає кисню, через що організму хочеться спати. Також, якщо ви відчуваєте постійне бажання поспати, зверніть увагу на щитоподібну залозу.

При гіпотиреозі (зниженою функцією щитоподібної залози) уповільнюються всі процеси в організмі, виникає слабкість, сонливість, а також збільшується вага, у жінок порушується менструальний цикл.

Також сонливість може з'явитися через недостатню кількість вітамінів та мінералів. 

Залізо, вітамін D, Е, В12, цинк, магній, калій – основні речовини, від яких залежить наша бадьорість. При слабкості рекомендується перевірити їх вміст у крові. Особливу увагу варто приділити вітаміну D – понад 70% росіян страждають від його дефіциту.

Якщо показники аналізів крові гарні, зверніть до психотерапевта. Сонливість може свідчити про депресію.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost