- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- «Правильна» борщова заправка на зиму
Така заготівля завжди вам допоможе, коли немає часу, та й особливого бажання стояти на кухні, але борщу дуже хочеться. Також ця заправка може бути салатом та компонентом ще якоїсь страви.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- буряк, 3 шт;
- помідори, 5 шт;
- морква, 2 шт.;
- цибуля та солодкий перець по 1 шт;
- олія, 125 г;
- сіль, 0.5 ст.л;
- часник, 3 зуб;
- оцет 9%, 50 мл.
Процес приготування
На помідорах робимо надрізи та заливаємо їх на хвилину окропом, виймаємо, охолоджуємо та знімаємо шкірку.
Буряк і цибулю, моркву та перець, часник ріжемо шматками і разом з томатами відправляємо в блендер. Подрібнюємо до шматочків і перекладаємо масу у чашу мультиварки.
Додаємо сіль та олію.
Ставимо мультиварку в режим тушіння на 40 хвилин.
За 5 хвилин до закінчення тушіння, вливаємо оцет на свій смак.
Розкладаємо масу в стерилізовану баночку, закручуємо кришкою і перевертаємо, укутуємо рушником до остигання.
Зберігаємо консервацію у підвалі або коморі.
У рецепті дано обсяг продуктів на баночку в 700 г, тому ви можете одразу збільшувати кількість інгредієнтів на повну чашу мультиварки та зробити кілька баночок за раз. Заготівля виходить просто ідеальною, вона заощаджує багато часу при приготуванні борщу.