Догори
Дати відгук

«Правильна» борщова заправка на зиму

Зберігаємо консервацію у підвалі або коморі.

1 хв на прочитання28 Вересня 2022, 15:13
Поділитись:

Така заготівля завжди вам допоможе, коли немає часу, та й особливого бажання стояти на кухні, але борщу дуже хочеться. Також ця заправка може бути салатом та компонентом ще якоїсь страви.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • буряк, 3 шт;
  • помідори, 5 шт;
  • морква, 2 шт.;
  • цибуля та солодкий перець по 1 шт;
  • олія, 125 г;
  • сіль, 0.5 ст.л;
  • часник, 3 зуб;
  • оцет 9%, 50 мл.

Процес приготування

На помідорах робимо надрізи та заливаємо їх на хвилину окропом, виймаємо, охолоджуємо та знімаємо шкірку.

Буряк і цибулю, моркву та перець, часник ріжемо шматками і разом з томатами відправляємо в блендер. Подрібнюємо до шматочків і перекладаємо масу у чашу мультиварки.

Додаємо сіль та олію.

Ставимо мультиварку в режим тушіння на 40 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення тушіння, вливаємо оцет на свій смак.

Розкладаємо масу в стерилізовану баночку, закручуємо кришкою і перевертаємо, укутуємо рушником до остигання.

Зберігаємо консервацію у підвалі або коморі.

У рецепті дано обсяг продуктів на баночку в 700 г, тому ви можете одразу збільшувати кількість інгредієнтів на повну чашу мультиварки та зробити кілька баночок за раз. Заготівля виходить просто ідеальною, вона заощаджує багато часу при приготуванні борщу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.