Догори
Дати відгук

Працюючи за комп'ютером і телефоном, можна навіть покращити зір: як це зробити

Зберігати і підтримувати зір, коли він ідеальний, простіше, ніж відновлювати зір, коли він поганий.

2 хв на прочитання23 Листопада 2022, 14:07
Поділитись:

Те, що комп'ютер, телефон, читання лежачи тощо псують зір — це міф, стверджує Михайло Куликович — блогер, який веде канал про природні способи відновлення зору, зокрема ділячись власним успішним досвідом.

Блогер наголошує, що комп'ютер, телефон, читання лежачи тощо — нейтральні, самі собою вони не покращують і не погіршують зір. Зір псує людина, тому що дивиться в них неправильно: довго витріщається в одну точку, не переводить погляд у далечінь, зайве напружується.

«Приклад: якщо ви встанете впритул біля стіни і по 8 годин дивитиметеся на неї, але не дивитиметеся в ПК і телефон, то все одно погіршите зір. "Стіна винна, зіпсувала зір, не дивіться на стіну", — скажуть лікарі. Ні, це просто ви довго і без перерв дивилися на неї зблизька», — пояснює Куликович.

Він розповідає, що, працюючи за комп'ютером і телефоном, можна навіть покращити зір. Для цього слід просто періодично перемикати свій погляд у далечінь. Це просте тренування зору, точніше, його фокусування.

Блогер нагадує, що багато людей мають бодай одного знайомого, який сидить за монітором 24/7 і має ідеальний зір.

Куликович пояснює, в чому секрет таких людей.

По-перше, зберігати і підтримувати зір, коли він у тебе ідеальний, простіше, ніж відновлювати зір, коли він у тебе поганий.

«Поточний стан зору важко змінити, оскільки це звичка, тобто якщо зір гарний, його важко погіршити, якщо поганий — непросто (але можливо) відновити», — говорить він.

По-друге, такі люди, крім комп'ютера та телефону, переключають свою увагу в далечінь — і роблять це цілеспрямовано і зацікавлено, причому навіть не усвідомлюючи цього. Завжди розглядати все навколо себе, зокрема далекі об'єкти, а не просто дивитися собі під ноги — цього може вистачити, щоби зір не псувався.

По-третє, слід враховувати, що від природи ми всі різні. Витривалість окорухових м'язів у нас різна: «комусь достатньо кількох тижнів, проведених у комп'ютері та телефоні 24/7, для початку погіршення зору, а хтось може хоч кілька років у такому режимі провести — і нічого з його зором не станеться, але такі люди радше виняток із правил».

Підбиваючи підсумок, блогер підкреслює, що зір відновити, звісно ж, можна, і одним із важливих аспектів цього процесу є погляд у далечінь.

Нагадаємо також, що незручний стілець може зіпсувати зір: як вибрати крісло для роботи (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost