Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Астро
  • Повне сонячне затемнення, "Комета диявола", Супермісяць - найвизначніші астрономічні подіі весни-літа 2024 року

Повне сонячне затемнення, "Комета диявола", Супермісяць - найвизначніші астрономічні подіі весни-літа 2024 року

Крім того, можна буде спостерігати Метеорний потік Персеїди.

2 хв на прочитання29 Лютого 2024, 10:55
Повне сонячне затемнення Комета диявола Супермісяць Астрономічні подіі 2024 року Повне сонячне затемнення Комета диявола Супермісяць Астрономічні подіі 2024 року
Поділитись:

NASA склало список найвизначніших астрономічних подій 2024 року в хронологічному порядку, найочікуванішою з яких є повне сонячне затемнення 8 квітня. Про це повідомляє The Hill.

8 квітня 2024 року: Повне сонячне затемнення

Повне сонячне затемнення - це явище, коли Місяць проходитиме точно навпроти Сонця, створюючи темряву вдень і візуальний ефект вогняного кільця з боку Сонця.

Місяцю знадобиться близько 2,5 годин, щоб завершити свій шлях через Сонце, але повня триватиме лише близько чотирьох хвилин.

Останнє повне сонячне затемнення відбулося 21 серпня 2017 року.

12 квітня 2024 року: "Комета диявола" перетинає небо

Велика комета, яку зазвичай називають "кометою диявола", зробить найближчий за 70 років проліт повз Землю. Комета 12P/Pons-Brooks отримала своє прізвисько завдяки двом крижаним і газовим утворенням, які імітують форму рогів. 

Востаннє комета 12P/Понс-Брукса була видимою для нас у 1954 році.

Щоб збільшити шанси побачити комету Диявола, дивіться на ту частину неба, де з'являється Юпітер.

12 серпня 2024 року: Метеорний потік Персеїди

Метеорний потік Персеїди можна спостерігати щоліта, і 2024 рік не буде винятком. Він відбувається, коли орбіта Землі проходить через уламки комети, які вона залишила після себе.

Яскравість Місяця є найважливішим фактором для того, щоб чітко бачити метеорний потік; коли Місяць тьмяний, небо темнішає, що полегшує спостереження Персеїд.

19 серпня 2024 року: Супермісяць

Місяць обертається навколо Землі по овальній орбіті. Коли він досягне свого найближчого наближення до Землі, він також буде у повні, відомій як супермісяць. Ті, хто пропустить супермісяць 19 серпня, матимуть другий шанс побачити його під час наступних місячних циклів - 18 вересня, 17 жовтня та 15 листопада 2024 року.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.