Догори
Дати відгук

Потрібно лише 20 крапель: простий аптечний засіб зробить диво з огірками

Не варто забувати і про підживлення.

1 хв на прочитання20 Червня 2023, 22:13
Поділитись:

Огірки можна вирощувати на городі до осінніх холодів, збираючи щедрі врожаї і для консервації, і вітамінних салатів. Але часто цьому перешкоджають хвороби та погодні умови.

Впоратися з огірковими хворобами допоможе звичайний аптечний засіб, який є практично у кожному будинку. Йдеться про йод. Для приготування чудодійного розчину проти грибкових хвороб, серед яких перше місце займає борошниста роса, потрібно на 10 л води додати 1 літр молока або сируватки та 20 крапель йоду та обприскати рослини.

Не варто забувати і про підживлення. Огірки швидко дозрівають, а це означає, що застосовувати хімічні препарати не варто. На допомогу прийдуть дріжджі. Знадобиться 100 г дріжджів на 10 л води. Поливати потрібно по одній склянці під кожен кущ.

Завдяки дріжджовому підживленню підвищується якість зеленців: плоди виходять рівними, не порожнистими, однаковими за формою.

Також дріжджові грибки захищають огірки від багатьох захворювань, що викликаються такими патогенами, наприклад, як фітофтороз. А ще, насичують ґрунт корисними мікроелементами.

До речі, дріжджових підживлень можна провести три за сезон. Після висадки розсади, під час цвітіння та після масового плодоношення.

Дріжджові підживлення мають пролонговану дію. Внесення такого добрива вистачає на 1,5-2 місяці. Але майте на увазі, що дріжджові добрива добре працюють у ґрунті, підживленому гноєм або торфом.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.