Догори
Дати відгук

Попри війну наш природно-заповідний фонд має багатий потенціал для розвитку - Стрілець

Парк "Верховинський" став потужним прихистком для тимчасових переселенців.

2 хв на прочитання06 Березня 2023, 16:27
Поділитись:

Міністр захисту довкілля і природних ресурсів Руслан Стрілець спільно з головою Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олегом Бондаренком та народним депутатом Едуардом Прощуком з робочим візитом побував у найвіддаленішому природоохоронному осередку Українських Карпат, майже на кордоні з Румунією, Нацпарку “Верховинський”. 

Там вони відвідали новий еколого-освітній візит-центр “Ільківці”, створений за кошти України та ЄС, і поспілкувалися з колективом парку.

“Вражений тим, що побачив у сучасному візит-центрі. Екскурсійні послуги та сучасні виставково-експозиційні модулі, VR-окуляри, де відвідувач може з висоти пташиного польоту помилуватися Карпатами. Для зручності тут є автостоянка та дитячий майданчик з м'яким покриттям. Відразу впадає в очі, що працівники нацпарку вболівають за свою роботу”, - зазначив Руслан Стрілець. 

Крім того, парк "Верховинський" став потужним прихистком для тимчасових переселенців. У відновленій адмінбудівлі парку є приміщення, облаштовані для комфортного проживання, де сьогодні знайшли свій прихисток ВПО. Також на території парку активно розвивається сфера надання туристичних послуг, створюється усе для комфорту відвідувачів. Приміром, щоб купити квиток у візит-центр, достатньо лише зайти на сайт парку та у пару кліків здійснити операцію.

Також Міністр разом з головою Державного агентства лісових ресурсів України Юрієм Болоховцем передали приміщення від Перкалабського лісництва до Національний природний парк "Черемоський". Тепер їх будуть використовувати для різних природоохоронних заходів.

“Попри війну, наш природно-заповідний фонд має багатий потенціал для розвитку. Сьогодні Україна – центр тяжіння міжнародної спільноти. Я певен, після нашої перемоги над окупантами нашу країну захоче відвідати багато туристів, і ми маємо вже сьогодні робити все можливе, аби наша Україна була відома не лише як держава-переможниця, але й країна з багатим природним та туристичним потенціалом. 

Дякую фахівцям нацпарків за кропітку працю заради збереження нашої природної та культурної спадщини”, - підсумував Руслан Стрілець.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля та Міжнародний день пам’яті тварин
20 квітня - Всеукраїнський день довкілля
2 хв на прочитання47 хвилин тому
Браконьєр Збитки державі Риболовля
На Одещині викрили браконьєра, який завдав збитки державі на суму більше мільйона гривень
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Мангал із цегли власноруч (ФОТО)
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Туя західна Даніка — одна з найпопулярніших хвойних рослин у ландшафтному дизайні (ФОТО)
1 хв на прочитання10 годин тому
Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві
5 хв на прочитанняВчора
Найбільше стихійне лихо за 80 років: у Казахстані масштабні паводки — ось як виглядає одне з найбільш постраждалих міст
2 хв на прочитанняВчора
У Нобельському нацпарку на Рівненщині створять моніторингову систему для збереження природи
1 хв на прочитанняВчора
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитанняВчора