- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Плов із баклажаном — авторський рецепт
За легендою, плов винайшли кухарі Олександра Македонського, оскільки він любив гаряче і гостре. Ця страва вважається чоловічою. Є багато рецептів плову, навіть авторські – наприклад, від шеф-кухаря Дмитра Кенсіцького.
Приготування такого плову складається з трьох етапів: спочатку він смажиться, потім тушкується і вариться — так страва виходить максимально ароматною, а смак насиченим.
Інгредієнти:
рис довгозернистий — 3 кг;
телятина — 1 кг;
морква — 1 кг;
цибуля — 600 г;
часник — 300 г;
баклажан — 300 г;
болгарський перець — 500 г;
паприка — 30 г;
зіра — 30 г;
перець — 30 г;
зерна гірчиці — 20 г;
суміш спецій «До плову» — 1 упаковка;
олія — 100 г;
вода — 6 л.
Приготування.
Нарізати всі інгредієнти однакового калібру. Викласти в розігрітий казан м’ясо з морквою.
Коли м’ясо підрум’янилось, додати цибулю, солодкий перець і паприку. Розмішати цю ароматну суміш і через 5-7 хвилин додати головний інгредієнт — баклажан.
Коли овочі стали м’якими, висипати сухий не промитий рис. Розмішати, щоб рис трохи підсмажився й увібрав у себе аромат овочів і м’яса.
Додати спеції та 1 л води. Тушкувати 10 хвилин.
Додати ще 2 л води та викласти часник, зрізавши голівки знизу. Коли вода трохи випарується, накрити плов кришкою та залишити ще на 20 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додати петрушку.
Більше новин читайте на GreenPost.