- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Піца з тонким тістом — покроковий рецепт
Піца з тонким тістом — покроковий рецепт
Як начинку можна використовувати ковбасні вироби, овочі, зелень, гриби, м'ясо, консервовані чи мариновані продукти.
Піца — страва, яка підкорила світ, припавши до смаку не тільки італійцям. Головний секрет — це якісний соус, сир і гарне тісто. Ось рецепт піци з тонким тістом.
Як начинку можна використовувати ковбасні вироби, овочі, зелень, гриби, м'ясо, а також консервовані чи мариновані продукти. До неї додають різні спеції і трави. Основу для піци можна зробити самостійно, а можна купити вже готову. Її роблять з листкового, дріжджового й інших видів тіста.
Інгредієнти:
борошно — 2,5 склянки;
вода — 1 склянка;
сухі дріжджі — ⅔ ч. л.;
цукор — 1 ч. л.;
сіль — 1 дрібка;
болгарський перець — 1 шт.;
гриби — 300 г;
ковбаса — 200 г;
сир — 200 г;
томати — 2 шт.;
оливкова олія — 1 ст. л.;
орегано, базилік — до смаку.
Приготування.
Воду підігріти до кімнатної температури, насипати в неї дрібку солі, цукор і дріжджі, перемішати й залишити на 7 хвилин у теплому місці. Борошно обов'язково просіяти та порційно додати до води і дріжджів. Вимішати тісто, в кінці додати оливкову олію. Готове тісто покласти в миску й накрити харчовою плівкою, залишити так на 15 хвилин.
Помити овочі, гриби нарізати пластинами й обсмажити на соняшниковій олії до випаровування рідини, перець очистити від насіння й нарізати тонкими кружечками, томати також нарізати кружечками. Ковбасу нарізати тонкими кружечками, а сир подрібнити на тертці.
Дістати відпочиле тісто, розкачати його дуже тонко — 2-3 мм.
На тісто викласти третину сиру, потім посипати сухим орегано та базиліком, викласти ковбасу, шар смажених грибів, перець і томати, зверху присипати все сиром.
Відправити в розігріту до 220 °C духовку на 10-15 хвилин. Готову піцу дістати з духовки, почекати кілька хвилин, а потім розрізати її на шматочки.
Більше новин читайте на GreenPost.