Кучерявці споконвіку пекли наші бабусі, рецептів їх безліч, у кожної родини — свій. Однак майже всі вони мають у своєму складі вершкове масло чи маргарин. Та можна спекти пісний кучерявець із повидлом та кокосовою стружкою — на соняшниковій олії. Смак і консистенція цього пляцка вас приємно здивують і потішать. Адже під час посту ще більше тягне на солоденьке.
Інгредієнти:
кокосова стружка — 2/3 склянки;
варення — 2/3 склянки;
цукор — 1/2 склянки;
борошно — 2 склянки;
вода — 100 мл;
соняшникова олія — 100 мл;
розпушувач для тіста — 1 ч. ложка;
цукрова пудра — для посипання;
ванілін — на кінчику ножа;
сіль — на кінчику ножа.
Приготування.
Змішати сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, ваніль, сіль і кокосову стружку. Влити олію, воду, ретельно вимішати, замісити руками м’яке тісто.
Розділити на дві рівні частини — 2/3 і 1/3, меншу покласти в морозильник на 30 хв.
Більшу частину розкачати і викласти на квадратне чи прямокутне деко (приблизно 25 х 30 см). Викласти повидло, розрівняти.
Дістати з морозилки другу частину тіста, рівномірно потерти на грубій тертці на шар повидла.
Розігріти духовку до 180 °C. Поставити пиріг і запікати 20-25 хв. Важливо не перетримати, інакше корж вийде дуже твердим.
Дістати з духовки, охолодити, порізати й подавати до чаю чи кави.
Якщо повидло чи варення рідкувате, потрібно додати до нього 1 ч. ложку крохмалю і вимішати, а тоді намастити на тісто — при випіканні воно загустіє і не потече.
Більше новин читайте на GreenPost.