Пісний кучерявець із повидлом і кокосовою стружкою — простий рецепт

2 хв на прочитання14 Грудня 2024, 21:10
Фото: Максим Нікітін

Адже під час посту ще більше тягне на солоденьке.

Кучерявці споконвіку пекли наші бабусі, рецептів їх безліч, у кожної родини — свій. Однак майже всі вони мають у своєму складі вершкове масло чи маргарин. Та можна спекти пісний кучерявець із повидлом та кокосовою стружкою — на соняшниковій олії. Смак і консистенція цього пляцка вас приємно здивують і потішать. Адже під час посту ще більше тягне на солоденьке.

Інгредієнти:

кокосова стружка — 2/3 склянки;

варення — 2/3 склянки;

цукор — 1/2 склянки;

борошно — 2 склянки;

вода — 100 мл;

соняшникова олія — 100 мл;

розпушувач для тіста — 1 ч. ложка;

цукрова пудра — для посипання;

ванілін — на кінчику ножа;

сіль — на кінчику ножа.

Приготування.

Змішати сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, ваніль, сіль і кокосову стружку. Влити олію, воду, ретельно вимішати, замісити руками м’яке тісто.

Розділити на дві рівні частини — 2/3 і 1/3, меншу покласти в морозильник на 30 хв.

Більшу частину розкачати і викласти на квадратне чи прямокутне деко (приблизно 25 х 30 см). Викласти повидло, розрівняти.

Дістати з морозилки другу частину тіста, рівномірно потерти на грубій тертці на шар повидла.

Розігріти духовку до 180 °C. Поставити пиріг і запікати 20-25 хв. Важливо не перетримати, інакше корж вийде дуже твердим.

Дістати з духовки, охолодити, порізати й подавати до чаю чи кави.

Якщо повидло чи варення рідкувате, потрібно додати до нього 1 ч. ложку крохмалю і вимішати, а тоді намастити на тісто — при випіканні воно загустіє і не потече.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: