Догори
Дати відгук

Пісний кекс «Зимова вишня» — дуже простий рецепт

Коли хочеться чогось смачненького й солоденького.

1 хв на прочитання4 години тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

У піст особливо хочеться чогось смачненького й солоденького. Поєднання шоколадного смаку з вишневою кислинкою — якраз те, що треба!

Інгредієнти:

заморожені вишні — 400 г;

какао-порошок — 2 ст. ложки;

мед — 2 ст. ложки;

борошно — 2 склянки;

розпушувач для тіста — 1 ч. ложка;

олія — ½ склянки;

цукор — 1 склянка;

ванільний цукор — ½ ч. ложки;

сіль — ¼ ч. ложки;

цукрова пудра — для посипки.

Приготування.

Розморозити вишню. Сік, що утворився, перелити в склянку. До соку долити теплої води, щоб загалом вийшла повна склянка.

Борошно просіяти, додати розпушувач і какао-порошок.

Окремо змішати мед, олію, сіль, цукор, ванільний цукор, влити вишневий сік. Добре вимішати. Додати вишні, перемішати, щоб ягоди розташувалися в тісті рівномірно.

Вилити тісто у змащену олією та припорошену борошном форму для кексу. Випікати при 180 °C 50-60 хв. Перевірити готовність зубочисткою.

Готовий кекс дістати з форми та притрусити цукровою пудрою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost