- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пісний кекс «Зимова вишня» — дуже простий рецепт
Пісний кекс «Зимова вишня» — дуже простий рецепт
Коли хочеться чогось смачненького й солоденького.
У піст особливо хочеться чогось смачненького й солоденького. Поєднання шоколадного смаку з вишневою кислинкою — якраз те, що треба!
Інгредієнти:
заморожені вишні — 400 г;
какао-порошок — 2 ст. ложки;
мед — 2 ст. ложки;
борошно — 2 склянки;
розпушувач для тіста — 1 ч. ложка;
олія — ½ склянки;
цукор — 1 склянка;
ванільний цукор — ½ ч. ложки;
сіль — ¼ ч. ложки;
цукрова пудра — для посипки.
Приготування.
Розморозити вишню. Сік, що утворився, перелити в склянку. До соку долити теплої води, щоб загалом вийшла повна склянка.
Борошно просіяти, додати розпушувач і какао-порошок.
Окремо змішати мед, олію, сіль, цукор, ванільний цукор, влити вишневий сік. Добре вимішати. Додати вишні, перемішати, щоб ягоди розташувалися в тісті рівномірно.
Вилити тісто у змащену олією та припорошену борошном форму для кексу. Випікати при 180 °C 50-60 хв. Перевірити готовність зубочисткою.
Готовий кекс дістати з форми та притрусити цукровою пудрою.
Більше новин читайте на GreenPost.