Якщо ви обмежуєте себе у їжі тваринного походження, рецепт чудового фруктового торта стане вам у пригоді. Приготуйте солодкий смаколик без яєць, масла та сметани і переконайтеся, що пісні солодощі теж можуть бути неперевершеними!
Інгредієнти:
борошно — 2 склянки;
цукор — 2/3 склянки;
міцний чай — 1 склянка;
курага — 300 г;
апельсин — 1 шт.;
банан — половина;
мед — 2 ст. л.;
олія — 2 ст. л.;
сода — 1 ч. л.;
сіль — за смаком.
Приготування.
Борошно просіяти, перемішати з содою та сіллю.
Банан почистити, порізати шматочками й за допомогою блендера перетворити на пюре.
До банана додати цукор, міцний чай, мед, олію та перемішати, додати борошно й за допомогою блендера довести все до однорідної консистенції.
Форму для випікання застелити пергаментом, змазати олією й вилити тісто для торта, поставити в духовку і пекти 40 хвилин при температурі 180 °С. Але залежно від форми час випікання може змінюватись, тому готовність коржа варто перевірити за допомогою зубочистки.
Курагу промити й залити водою, поставити на плиту, варити на середньому вогні до м’якості.
Натерти цедру з апельсина. Почистити, дістати м’якоть, відділити від білих плівочок.
За допомогою блендера подрібнити курагу, апельсин і цедру.
Корж розрізати по горизонталі на 2 частинки й перемастити начинкою з кураги й апельсина.
Перемащений торт можна прикрасити волоськими горіхами чи курагою.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.